Sjuksköterska till Dialysmottagningen, Mora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Njursektionen som ingår i Division Medicin och Medicinklinken i Mora har en Njurmottagning som tar hand om patienter som behöver träffa specialistläkare inom njurmedicin. Njursviktspatienten går på regelbundna kontroller. Patienterna får information av njursviktskoordinator inför aktiv uremivård (Transplantation eller Dialys). Utredningar inför transplantation och donation och regelbundna kontroller av dessa patienter är en kort summering om Njurmottagningen.

Inom Dialysmottagningen finns:

  • Självdialysenhet PD-HD
  • PD - Peritonealdialyspatienten som har dialys i hemmet, självständigt eller assisterat.
  • Hem-Hemodialys som har hemodialys i hemmet självständigt.
  • Själv-HD patienten sköter sin behandling självständigt men är på Dialysmottagningen
  • HD-patienten får sin behandling helt assisterat på Dialysmottagningen. Med dessa patienter kommer du att jobba.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta på Dialysmottagningen på Mora Lasarett. Dialysmottagningen är en del i Njursektionen som tar hand om patienter som behöver någon form av njurersättningsterapi. Vi har öppet dagtid måndag till lördag året om med helgtjänstgöring 2 lördagar på 5 veckor.

Här tar vi hand om och lär upp så att patienten kan sköta sin behandling själv i hemmet eller på kliniken.

  • PD-Peritonealdialyspatienten har dialys i hemmet självständigt eller assisterat.
  • Hem-Hemodialys har dialys i hemmet självständigt.
  • Själv-HD patienten sköter sin behandling självständigt men är på Dialysmottagningen

HD-patienten får sin behandling helt assisterat på Dialysmottagningen. Det är här du kommer att jobba efter att du fått din dialysutbildning och inskolning, som är beräknad till 8-10 veckor. Arbetet på Dialysmottagningen är självständigt, stimulerande och omväxlande arbete som samtidigt är rutinstyrt. Vi berättar och visar dig gärna vad det innebär.

Som sjuksköterska på Hemodialysmottagningen ansvarar du tillsammans med läkare och kollegor för dialyspatientens omvårdnad och ordinerad behandling. Det innebär att du får kombinera omvårdnad med medicinskteknik. Omvårdnadsbehovet varierar beroende på dialyspatientens allmäntillstånd, arbetet kan därför växla från övervakning till att ta hand om akuta tillstånd. Majoriteten av hemodialyspatienterna har kronisk njursjukdom vilket innebär att man etablerar ett långvarigt förhållande.

Hoppas att Du vill bli en av oss i Dialysgänget!

Kvalifikationer

Vi söker dig, legitimerad sjuksköterska med sjukvårdserfarenhet och som har intresse av mottagningsverksamhet och medicinsk teknik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att ta egna initiativ och god servicekänsla.

Möjlighet till rotation mot avdelning/ mottagning finns. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.