Sjuksköterska till Onkologmottagningen, Mora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vi söker nu sjuksköterskor till vår onkologiska behandlingsmottagning. Onkologmottagningen är en specialistvårdsmottagning som ansvarar för patienter med kirurgiska cancerdiagnoser. Mottagningen är en del av kirurgklinikens olika verksamheter som består av två avdelningar och en mottagning. På onkologmottagningen inryms både läkarmottagning och dagvårdsbehandling och här utförs cytostatikabehandling och andra onkologiska behandlingar. Personalgruppen består av sjuksköterskor och onkologläkare.

Arbetsuppgifter

I din roll som sjuksköterska informerar du om kommande steg i diagnostik och behandling samt biverkningar. Du administrerar olika onkologiska behandlingar samt vägleder patienter genom sin behandling. Därtill har du telefonkontakt med våra patienter, dels de som fått tablettbehandlingar men även vissa biverkningskontroller under pågående behandling samt förfrågningar via telefon. På enheten arbetar vi med medicinsktekniska hjälpmedel samt centrala infarter. Som sjuksköterska hos oss har du en central roll för våra patienter. En del av våra patienter är svårt sjuka och kräver högspecialiserad vård och vi arbetar både med kurativa och palliativa patienter. Du kommer även att vara kontaktsjuksköterska och ha kännedom om patienters diagnos, behandling inom det specifika cancerområdet. Du ska även ansvara för att det finns en individuell vårdplan och ger en aktiv överlämning till en ny kontaktsjuksköterska efter avslutad behandling. I ditt arbete ingår att delta i multidisciplinära ronder/möten.

Kvalifikationer

  • Du är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet i yrket, men det är inget krav.
  • Onkologiutbildning är meriterande men inget krav, vi ser gärna att du har intresse för att läsa till specialistsjuksköterska inom onkologi.
  • Cytostatikakörkort är meriterande men inget krav.
  • Du som söker har förmåga att bemöta och hantera patienter i svåra livssituationer. Även ett gott bemötande gentemot närstående och medarbetare bör vara en självklarhet för dig.
  • Det är viktigt att du trivs och fungerar väl med att arbeta i team tillsammans med medarbetare inom både din egen och andra professioner, samtidigt som du har förmåga att agera självständigt.
  • Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
  • Du kommer att få utbildning för Cytostatikakörkort genom Regionen.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.