Sjuksköterska/transitionssamordnare, Habiliteringen - Falun o Borlänge

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Transitionssamordnare till Habiliteringen

Habiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som finns på fem orter i Dalarna. Habiliteringens uppdrag består i att erbjuda specialistinsatser till barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar samt till deras närstående för att kunna uppnå bästa möjliga funktionsförmåga och ett fungerande vardagsliv.

Habiliteringen Dalarna är i färd med att ta fram ett program som ska bidra till stöttning och ökad självständighet för våra patienter i deras vuxenblivandeprocess. Vi söker därför nu en ny medarbetare - en transitionssamordnare - med uppgift att ansvara för planering och samordning i detta viktiga arbete.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för planering och koordinering av olika insatser kopplade till vuxenblivandet runt patient som närmar sig 18-års ålder. Du kommer att delta i patientens habiliteringsplanering vid 15-17 års ålder och inventera behov av insatser inför övergången från barn- till vuxenvården. I arbetsuppgifterna ingår också att kartlägga barnets behov av fortsatta vård- och omsorgskontakter efter 18-års ålder och att erbjuda familjen stöd så att processen blir så smidig som möjligt. Du ansvarar för Habiliteringens överföringsaktiviteter där bl.a. samordning och sammankallande av aktörer inom vuxenvården ingår.

I arbetet ingår också att hålla grupper omfattande information och utbildande aktiviteter kring vuxenblivandet och övergången till vuxenvården för ungdomar 16-18 år och deras anhöriga. Därtill kommer du att vara kontaktperson för Primärvården och övrig aktörer inom vuxenvården. Du kommer att samarbeta nära med övriga teamet kring ungdomen och samt med Habiliteringens konsultativa läkare på vuxensidan. Tjänsten är unik inom Habiliteringen men du kommer att erbjudas introduktion, tillgång till handledare samt yrkesträffar tillsammans med övriga medarbetare med samma grundprofession som din.

Förmåner:

  • Du jobbar dagtid, vardagar och har själv möjlighet att påverka din arbetstid med förmånligt flexavtal.
  • Vissa administrativa arbetsmoment kan ske på distans i överenskommelse med din chef. Vi jobbar också allt mer med digitala lösningar både i patientarbetet och i mötesverksamheten.
  • Vi har egen personalutbildning och är generösa med vidareutbildningar som matchar verksamhetens behov.
  • Du får 2 000 kronor/år i friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Du bör vara sjukvårdsutbildad, helst sjuksköterska med erfarenhet från Primärvården. Erfarenhet av och intresse för målgruppen är ett krav. Du behöver vara självgående, ha god förmåga att strukturera ditt arbete och vara beredd att i perioder arbeta med flera bollar i luften. Arbetet innebär många kontakter med patienter, närstående, vårdgrannar och andra samverkansparter i patientens nätverk varför det är viktigt att du brinner för och har en förmåga att knyta förtroendefulla kontakter. Du behöver vara bekväm med att arbeta digitalt och ha god datorvana. Tjänsten ligger organisatoriskt på Vuxenhabiliteringen och arbetsplatsen blir, efter överenskommelse, Falun eller Borlänge. Då tjänsten är länsövergripande ingår en del resor på arbetstid. B-körkort är ett krav.

Låter detta intressant? I så fall kan vi lova dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor där ni tillsammans kan göra verklig skillnad för våra patienter och deras närstående. På Habiliteringen strävar vi efter kvalitet, kontinuitet, arbetsglädje, entusiasm. Hos oss är ett gott bemötande till patienter och medarbetare är en självklarhet. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet i vår rekrytering.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.