Skötare - avd. 90 Länsvuxenpsyk - Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Allmänpsykiatriska kliniken Falun och Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin med huvuduppgift att vårda och behandla patienter vid akuta psykiatriska tillstånd. Klinikens enheter finns både i Säter och Falun. I Säter finns länets enda psykiatriska akutmottagning samt avdelning 90 och 95. I Falun finns beroendecentrum, en allmänpsykiatrisk avdelning, mottagning för ätstörningar, mottagning för ECT. Avdelning 90 i Säter har 10 platser och är länets enda psykiatriska intensivvårdsavdelning med hög bemanning dygnet runt. På avdelningen vårdas patienter med allvarliga psykiatriska symtom där det finns risk för att hen skadar sig själv eller andra. Patienterna vårdas oftast under LPT.

Arbetsuppgifter

Som skötare arbetar du närmast patienten med behandlings- och omvårdnadsinsatser utifrån patientens unika behov. Rondarbete, stödsamtal, dokumentation, provtagning och tjänstgöring i patientköket ingår också i skötarnas arbetsuppgifter. Transporter av patienter till och från undersökningar förekommer. Då används leasingbil och två-tre vårdpersonal genomför transporten. För att du ska trivas hos oss har du förmåga att behålla lugnet i stressiga situationer och kan snabbt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är trygg i din yrkesroll och har mod att agera i pressade situationer. Som person är du lugn, nyfiken, empatisk, har en öppenhet för samarbete för att skapa en god stämning samt att hjälpa andra. Förmåga att dela med sig och ta tillvara sina kollegors kompetens är något vi värdesätter högt. Du kan skilja på det personliga och professionella och har lätt för att se möjligheter i förändringar.

Kvalifikationer

Du har examen från Omvårdnadsgymnasium med USK Examen med inriktning psykiatri eller har gått YH/KY-utbildning till Psykiatriskötare. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med vård- och behandlingsinsatser till patienter med allvarliga psykiatriska symtom i det akuta skedet. Du har god samarbetsförmåga och vill arbeta i team där patienten ingår som en självklar medlem. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manlig sökande till den här tjänsten.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.