Skötare till Rättspsykiatriska kliniken i Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Vi vårdar i huvudsak patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, men även patienter som insjuknar under pågående kriminalvård eller under häktningstiden. Totalt har vi 76 vårdplatser uppdelat på sju avdelningar som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare.

Arbetsuppgifter

Sjuksköterskor och skötare arbetar tillsammans i vårdlag och samarbetar med klinikens Behandlingsteam med kurator, psykolog, arbetsterapeut, missbruksterapeut, läkare.

På avdelningen arbetar vi med kontaktmannaskap där man som skötare/sjuksköterska är ansvarig för sina patienter. Du kommer att delta i det dagliga omvårdnadsarbetet på avdelningen. Vi arbetar för att erbjuda patienterna färdigheter som främjar återhämtning.

På rättspsykiatriska kliniken pågår ett förbättringsarbete kring vårdprocessen samt införande av mer vård- och behandlingsinsatser vilket Du kommer att vara en del i. Att arbeta inom rättspsykiatrin är utvecklande och intressant. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare.

Som skötare på avdelningen utför du omvårdnad med patienter, främst i form av samtal samt stödjer patienten att upprätthålla vardagliga rutiner och arbetar för att patienterna ska ha god hälsa. Skötarna ser till att patienten har möjlighet att delta på aktiviteter, serverar mat, tar hand om sopor, hämtar post och liknande arbetsuppgifter som patienter på en rättspsykiatrisk avdelningen har svårt för på grund av att de vistas i en begränsad låst miljö. Du som skötare arbetar närmast patienten i vårdkedjan.

Övrig information

Annonsen avser en tillsvidareanställning samt ett graviditetsvikariat som stäcker sig till och med 2024-09-29.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare/undersköterska. Erfarenhet av psykiatri är meriterande men inget krav.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och vill jobba i team där patienten ingår som självklar medlem. Vi ser gärna att Du är intresserad av att arbeta med vård- och behandlingsinsatser till patienter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Innan anställning sker kommer utdrag från belastningsregister och Kronofogdemyndigheten att begäras, samt att Du får genomgå ett drogtest.

För att få en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökare!