Skötare (vik) till Mottagningsteamet, psykiatrimottagning Mora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

På psykiatrimottagningen i Mora finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad. Mottagningen är uppdelad i fyra olika team: läkarteam, mobilt team, utrednings- och behandlingsteam och ett administrativt team. Det finns ett strukturerat samarbete mellan teamen där man gemensamt fyller de behov av olika kompetenser som finns inom basenheten. På mottagningen arbetar psykologer, psykiatriker, psykoterapeuter, arbetsterapeuter, socionomer, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare.

Inom basenheten finns dessutom tre psykiatriska mottagningsteam i Mora, Rättvik och Malung som är bemannade upp till sjuksköterskenivå och där finns de fasta vårdkontakterna för patienterna. Härifrån hanteras läkemedel och uppföljning av patienter utifrån olika funktionsområden såsom patienter med neuropsykiatriska diagnoser, bipolär sjukdom, psykossjukdomar, beroendesjukdomar och patienter med depression. Arbetet innebär både teamarbete och individuellt arbete. Mottagningsteamen arbetar i nära samarbete med mobila teamet som även är bemannat kvällar och helger. Samverkan med vårdgrannar är ofta förekommande. Vi strävar också efter att utöka andelen gruppinsatser för patienter med olika tillstånd.

Vi arbetar aktivt med friskvårdsarbete inom basenheten.

Arbetsuppgifter

Område psykiatri befinner sig just nu i ett spännande förändringsarbete med fokus på nära vård och patienten i centrum. Därför söker vi just Dig som är intresserad av att utveckla och bidra till vårt mottagningsteam på psykiatrimottagningen, Mora lasarett.

Arbetstiden är förlagt dagtid på vardagar och är ett vikariat på heltid.

Som skötare arbetar du med uppföljning av patienter och omvårdnadsinsatser utifrån patientens unika behov. Arbetet inkluderar också rondarbete, dokumentation, provtagning och gruppsessioner.

Kvalifikationer

Du har examen från Vård- och omsorgsprogrammet, YH-utbildning Skötare inom Psykiatrisk verksamhet 400 poäng eller motsvarande relevant utbildning.

Vi söker dig som är genuint intresserad av psykiatri, och som vill vara med att utveckla verksamheten i positiv framåtanda med nytänkande. Du förväntas ha god samarbetsförmåga, kunna ta beslut och hantera förändringar. Vi lägger stor vikt vid att du vill arbeta i team och på personliga egenskaper. Funktionen kräver god förmåga att kunna planera, prioritera, strukturera och hitta bra lösningar. Det är också viktigt att kunna göra självständiga bedömningar av aktuellt vårdbehov samt att vara både lyhörd och tydlig.

Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter inom det neuropsykiatriska området.

Körkort är ett krav.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.