Specialist/Eldriftsledare med ansvar för Regionservice driftområde

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Regionservice uppdrag är att leda, utföra, utveckla och effektivisera servicetjänster tillsammans med verksamheter inom Region Dalarna, i samverkan med regionens kommuner eller genom samarbete med externa aktörer. Det gör vi inom serviceområden som t.ex. fastighetsdrift, kost & måltid, logistik, lokalvård och tvätt. Regionservice har ca 600 medarbetare och omsätter ca 450 MSEK. Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Detta är en organisation med lång tradition av service mot Hälso- och sjukvården och övriga kärnverksamheter, där beslutsvägarna internt inom Regionservice är korta och där det finns gott om utrymme för egna initiativ. Regionservice införde 2018 en FM-organisation i syfte att koordinera och utveckla Regionservice servicetjänster ytterligare, allt för att främja kärnverksamheten och den totala koncernnyttan.

Arbetsuppgifter

Som specialist ingår du i en arbetsgrupp om fem specialister som har länsövergripande funktion inom teknikområden som el, gas, energi, brand och trädgård. Du kommer att utgöra ett stöd för länets operativa fastighetsdrift, rapporterar till verksamhetschef och arbetar nära både i linjen och mot processägaren.

Perspektivet att leda utan att vara chef blir relevant i tjänsten som specialist hos oss på Länsservice, Region Dalarna. Som specialist inom el är du ledande och drivande i frågor inom ditt område samt stöttar driftverksamheterna samt hålla dem uppdaterade inom ditt specialistområde. Uppdraget innefattar bland annat bevakning och efterföljning av lagar, rutiner och regler samt omvärldsbevakning.

Som specialist arbetar du som ett självklart konsultativt stöd inom verksamheten där du deltar i fastighetstekniskt nätverk, deltar i projekt vid behov, stöttar processägare, lokala eldriftsledare, är rådgivande och bistår med teknisk kunskap vid upphandling. I tjänsten ingår även arbetsuppgifter så som att utforma driftinstruktioner, planering, samordning och provning av reservkrafts-aggregat samt UPS-system och ansvar för egenkontrollprogram för elinstallationsarbete.

Utöver din roll som specialist inom el kommer du att arbeta som Eldriftsledare. I denna roll krävs ESA-kompetens (kravprofil specificeras inom ESA)

Kvalifikationer

För att arbeta som specialist hos oss på Länsservice krävs att du gymnasial utbildning inom el, alternativt annan utbildning som rekryterande finner relevant för tjänsten. Du behöver ha auktorisation AL för lågspänning samt ELSÄK-FS 2017:4. Det är meriterande om du även har auktorisation A.

Eftersom du kommer att arbeta i en rådgivande roll gentemot övriga verksamheten krävs att du har flerårig arbetslivserfarenhet inom el-området samt erfarenhet av arbete inom någon form av ledande befattning. Vi ser även att erfarenhet av elkraft samt planering, samordning och provning av reservkraftaggregat och UPS-system är önskvärt.

I rollen som länsövergripande eldriftsledare är det meriterande även att du har A-behörighet eftersom du kommer att inneha rollen som el-installatör för regelefterlevnad.

Utöver detta är god svenska i tal och skrift ett krav för tjänsten utifrån att du behöver kunna förmedla kunskap, läsa och bevaka lagar och bestämmelser inom området. Resor görs regelbundet mellan de olika lasarettsorterna inom Dalarna vilket ställer krav på B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att trivas i denna roll behöver du som person vara kommunikativ och kunna bygga förtroende både internt inom organisationen samt externt. Vi ser att du är strukturerad i ditt arbete och på ett tydlig och trovärdigt sätt för dialog i din roll.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.