Teknisk chef, Regionfastigheter, Region Dalarna

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Regionfastigheter Dalarna svarar för Region Dalarnas samlade fastighetsförvaltning. Vårt uppdrag är att till regionens verksamheter erbjuda lokaler och service baserad på en hållbar samhällsutveckling. Vi förvaltar ca 440 000 kvm lokaler samt hyr in externt ca 140 000 kvm. De största objekten är länets sjukhus, men vi förvaltar även folkhögskolor, vårdcentraler, bussdepåer m m i länets samtliga kommuner. Investeringstakten de närmaste åren är ca 600 mnkr årligen.

Regionfastigheter är en beställarenhet och består idag av drygt 30 medarbetare med bred kompetens inom samhällsbyggnad. Vi är ett sammansvetsat gäng som har många spännande utmaningar att hantera. Nu söker vi en teknisk chef till vår teknikfunktion.

Arbetsuppgifter

Som teknisk chef kommer du att ansvara för vår funktion med tekniska specialister. Du kommer att ha ett övergripande strategiskt ansvar för teknikutveckling med fokus på fastighetsrelaterade system.

En central del av arbetet är att tillsammans med funktionens tekniska specialister tillse att tekniska försörjningsplaner samt underlag för underhållsplaner finns framtagna och uppdaterade. Vidare kommer du att representera Regionfastigheter i styrgrupper, utredningar och andra samverkansforum kopplat till övergripande tekniska frågor, robusthet m.m. Beroende på din bakgrund och tekniska kompetens kommer du ha ett mer fördjupat ansvar för något av teknikområde.

Som ansvarig för teknikfunktionen har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ingå i Regionfastigheters ledningsgrupp och blir en viktig del i organisationens ledning och styrning. Gemensamt arbetar vi för att utifrån förvaltningens uppdrag medverka till en hållbar samhällsutveckling.

Kvalifikationer

Vad krävs för att axla rollen? Din utbildningsbakgrund är som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt annan utbildning och erfarenhet som gett motsvarande kompetens. Du har erfarenhet från arbete med tekniskt komplexa fastigheter. Det är meriterande om du har specialistkompetens inom ett eller flera teknikområden.

Du har förmåga att arbeta självständigt och det är en fördel om du har erfarenhet av att leda grupper, exempelvis som chef eller annan arbetsledande roll. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av LOU men inget krav. Körkort krävs för tjänsten.

Vem är du då som person? Du är en strateg med stark drivkraft. Din kommunikativa förmåga präglas av att du både är lyhörd för organisationens behov samtidigt som du är tydlig i att förmedla ditt budskap. Du tror på samverkan, vilket kommer vara av stor vikt såväl i ditt ledarskap som vid kontakter med samarbetspartners. Du är en god administratör och bra på att uttrycka dig i tal och skrift.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.