Vikariat Biomedicinsk analytiker på klinisk mikrobiologi Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Laboratoriemedicin Dalarna (LmD) är en ackrediterad verksamhet och har en regionövergripande laboratorieorganisation, där Klinisk kemi (KK), Klinisk transfusionsmedicin (TM) och Klinisk mikrobiologi (MB) ingår. Inom laboratoriemedicin Dalarna arbetar 155 medarbetare. LmD ingår i Hälso- och sjukvård Dalarna, i Division Medicinsk service. Verksamhetens mål är att erbjuda medicinsk laboratorieservice med hög kvalitet och hög patientsäkerhet. Verksamheterna skall genomsyras av ett riskbaserat förhållningssätt där patientens säkerhet alltid skall vara i fokus. Avdelningar för klinisk kemi och transfusionsmedicin finns på länsdelssjukhusen i Falun, Mora, Ludvika, Borlänge och Avesta. Avdelning för Klinisk mikrobiologi finns endast i Falun med 31st medarbetare. Inom klinisk mikrobiologi arbetar Biomedicinska analytiker. Laboratorieassistenter, Biomedicinare, Molekylärbiologer, Medicinteknisk ingenjör, Laboratorietekniker, Labbiträde, Överläkare och ST-läkare. Verksamheten är uppbygg av 4st processer; bakteriologiprocess, serologiprocess, molekylärprocess och substratprocess. Provmottagningsprocessen där alla inkomna prover tas om hand delas med klinisk kemi Falun. Varje process har en processägare och en processledare. Vi bedriver verksamhet dagtid, kväll och helger.

Vi söker nu en Biomedicinsk analytiker till klinisk mikrobiologi i Falun.. Inom bakteriologiprocessen är de flesta analyser manuella, medans serologiprocessen och molekylärprocessen är mer automatiserad med några enstaka manuella analyser. Inom processerna roterar men på olika metoder vilket ger stor variation i det dagliga arbetet och en bred kompetens.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett vikariat med varierande och stimulerande arbetsuppgifter i det dagliga diagnostiska arbetet med möjlighet att utvecklas inom flera intressanta områden. Du arbetar strukturerat och har lätt för att förstå och ta till dig nya arbetssätt. Som ny medarbetare hos oss på klinisk mikrobiologi får du en stegvis introduktion och utbildning i de metoder och tekniker du skall använda. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår patientfokuserade verksamhet och du förväntas bidra och delta aktivt i vårt förbättringsarbete.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Självständigt kliniskt laborativt arbete
  • Bedömning av analyser
  • Rapportering och dokumentering av störningar och avvikelser i utrustning, arbetsrutiner och verksamhet
  • Kontakt med kunder i samband med förfrågningar och svarsutlämning
  • Vidtagande av erforderliga åtgärder vid avvikande resultat.
  • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.
  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt genom att du lyssnar och kommunicerar på smidigt sätt.
  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Kvalifikationer

Vi söker nu en vikarie som är:

  • Legitimerad biomedicinsk analytiker eller likvärdig utbildning
  • har tidigare erfarenhet från arbete vid ett kliniskt laboratorium

Vi är en verksamhet med högt ställda kvalitetskrav. Vi ser därför gärna att du är kvalitetsmedveten och van att arbeta enligt fastställda rutiner. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med dina kollegor, likaså ett gott bemötande och förståelse för våra kunder. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.