Arbetsterapeut till Primärvården i Västerbergslagen

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Primärvården i Västerbergslagen utökar med en arbetsterapeuttjänst.

Som arbetsterapeut med placering på VC Ludvika Grängesberg jobbar du mot VC Ludvika Grängesberg och VC Sunnansjö. Vårdcentral Ludvika Grängesberg ligger i nya lokaler på Ludvika lasarett . Arbetsterapin och Fysioterapin/sjukgymnastiken är samlokaliserade med vårdcentralen.

Arbetet leds av avdelningschef som tillsammans med verksamhetschef och övriga avdelningschefer i primärvårdsområdet bildar verksamhetens ledningsgrupp. Ett gott utvecklingsklimat, satsning på verksamhetsutveckling och goda egna utvecklingsmöjligheter kännetecknar verksamheten.

Som Arbetsterapeut i primärvården Västerbergslagen jobbar du med i primärvården förkommande arbetsuppgifter.

Dvs:
Handrehabilitering
Minnesutredningar
Arbetsförmågebedömningar
Stresshantering - vardagsrevidering/ReDO.
Utbildning av patienter och närstående/anhöriga
Hjälpmedelsutprovning.

På vårdcentralen finns också nedanstående funktioner där arbetsterapeuten har en viktig roll:

- Rehabteamet MMR1 där läk, arbetsterapeut, samtalsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast och rehabkoordinator samarbetar runt patienter med långvarig smärta.
- Artrosskola i samarbete med fysioterapeut/sjukgymnast
- Kolskola i samarbete med SSK och fysioterapeut/sjukgymnast.

Legitimerad arbetsterapeut. B-körkort. Gärna med erfarenhet inom primärvård men även erfarenheter av andra verksamheter är meriterande och av intresse.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och intresse för utveckling.

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Befattning: Arbetsterapeut

Ort: Ludvika