Avdelningschef till Ambulanssjukvården, ambulansstation Leksand

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Inom Ambulanssjukvården Dalarna arbetar ca 270 medarbetare.
I verksamheten finns elva ambulansstationer med 23 ambulanser i drift varav 18 dygnet runt och fem under dagtid. Vi har 14 sjuktransportfordon i drift och ansvarar i huvudsak för liggande sjuktransporter inom länet. Verksamheten utför ca 38000 ambulansuppdrag och 14000 sjuktransportuppdrag per år.
Vi har hög kompetens och hög ambitionsnivå vad gäller t ex internutbildning, utrustningsnivå, arbetsmiljö och strävan att fortsatt vara en attraktiv arbetsgivare. Vår vision är att vara Ledande inom svensk ambulanssjukvård.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef vid ambulansstationen i Leksand, i kombination med tillsvidareanställning i din grundprofession.
Ambulansstationen i Leksand har 28 heltidstjänster och från stationen utgår två ambulanser 24/7, en ambulans dagtid måndag-fredag och en liggande sjuktransport dagtid alla veckans dagar.

Som första linjens chef inom ambulanssjukvården är du direkt underställd verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du ansvarar för personal, ekonomi och verksamhet inom ditt ansvarsområde.

Du är en viktig del i ambulanssjukvården Dalarna och ingår, tillsammans med övriga avdelningschefer samt verksamhetsledning/stab, i ledningsgruppen där vi tillsammans arbetar för att lösa utmaningar samt styra verksamheten på länsnivå mot våra uppsatta mål i verksamhetsplan och styrkort. Efter en tid kommer du att ha beredskap som ambulanschef i beredskap (ACIB). En funktion som delas mellan avdelningscheferna.
Du kommer att få erforderlig introduktion och utbildning för ditt arbete.

Anställningen innebär en tillsvidareanställning med ett treårigt förordnande som avdelningschef.

Ditt ledarskap präglas av god kommunikations- och samarbetsförmåga, intresse för att skapa goda relationer och utveckla människor i sina yrkesroller. Du har förmåga att organisera, samordna och prioritera arbetsuppgifter vilket ställer krav på att du är flexibel och kreativ. Du är lyhörd, tydlig och engagerad, du har förmåga att entusiasmera medarbetare och kolleger.
Genom ditt aktiva ledarskap bidrar du tillsammans med alla våra medarbetare till att skapa en trivsam och utvecklande arbetsplats.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Erfarenhet av arbetsledning är meriterande liksom dokumenterad ledarskapsutbildning.
I din grundprofession har du utbildning som bedöms som adekvat för uppdraget.

Region Dalarna verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Då vi för närvarande genomför en organisationsöversyn kan ditt arbete komma att kombineras med viss aktiv tjänst i ambulans. Vi vill därför att du har adekvat utbildning och/ eller erfarenhet av arbete i ambulans.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.