Cytodiagnostiker till Patologi och cytologi Dalarna

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av screening av gynekologiska cellprovskontroller och indicerad cervixcytologi, samt diagnostik av övrig cytologi som urincytologi, lungcytologi och exudat.

Vi arbetar med vätskebaserad cytologi för gynekologiska cellprovskontroller och enligt det nationella vårdprogrammet med primär HPV-screening sedan början av 2018. Registrering, färgning och preparering av prover på det cytologiska laboratoriet utförs i rutinen av annan yrkeskategori men kan till viss del ingå i arbetet som cytodiagnostiker.

Magisterexamen i diagnostisk cytologi. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna nyutexaminerade sökanden såväl som er med erfarenhet inom yrket.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.