Kurator till Barn och ungdomskliniken tillsvidareanställning

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

En av våra två kuratorer har valt att söka sig till nya spännande arbetsuppgifter och vi söker nu dig som är engagerad och vill utvecklas på en spännande och dynamisk klinik där ingen dag är den andra lik.

I Falun finns både sluten och öppenvård och där behandlas barn 0-18 år med många olika diagnoser. I Mora finns också en öppenvårdsmottagning. Organisatoriskt tillhör kuratorn vår paramedicinska enhet där övriga paramedicinska kollegor är organiserade. Du kommer att träffa familjer både inom sluten och öppenvården med barn 0-18 år.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Psykosocialt utredningsarbete
- Bedömning av lämpliga stödinsatser
- Psykosocialt behandlingsarbete t.ex. stödjande samtal och krissamtal
- Praktiska åtgärder såsom intyg, remisser, ansökningar
- Externa kontakter exempelvis FK, socialtjänsten, skola BVC mm.
- Utarbeta rutin och kvalitetsdokument
- Utbildningsinsatser på kliniken
- Personalstödjande insatser

Socionomexamen är ett krav. Tidigare erfarenhet av barn, ungdom, familjer inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom KBT-utbildning.

Vi söker dig som är flexibel, lösningsfokuserad, och positiv. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.