Kurator till Samtalsmottagningen för barn och unga, Falun

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Vi på Samtalsmottagningen för Barn och Unga i Falun söker en ny kurator med grundläggande utbildning i psykoterapi, KBT. Samtalsmottagningen för Barn och Unga möter barn och unga i åldersspannet 6 t.o.m. 17 år i samverkan med deras vårdnadshavare. Vi ger råd, stöd, bedömning och behandling av psykisk ohälsa på primärvårdsnivå. Mottagningen är en samarbetsverksamhet mellan Falu kommun och Region Dalarna där barn och deras vårdnadshavare kommer för insatser av lindrig till måttlig karaktär och fokus ligger på kortare kontakter.

Du kommer att ingå i en liten arbetsgrupp vilket innebär stort eget ansvar och stora påverkansmöjligheter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är psykologisk bedömning och behandling via telefon och på plats, hålla i grupper, samverka i olika forum, delta i handledning och vara delaktig i den löpande verksamheten.

Vi söker dig som har socionomexamen och grundläggande utbildning i psykoterapi (KBT).

Meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator samt har kunskaper inom ACT, EFTS och erfarenhet av att jobba tvärprofessionellt.

Du ska ha kunskap och intresse av barn och ungdomars hälsa och levnadsvillkor samt erfarenhet av att hålla gruppterapier och föräldrastöd. Ditt förhållningssätt är lösningsfokuserat, du har initiativförmåga och lätt för att samarbeta. Ditt arbetssätt är normmedvetet och inkluderande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker fortlöpande.

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb