PTP-psykolog, Geriatrik och Rehabiliteringsmedicin, Falun

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Välkommen till Region Dalarna och kliniken för Geriatrik och Rehabiliteringsmedicin!
På Geriatrik och rehabiliteringsmedicin arbetar vi med teambaserad rehabilitering av personer med förvärvad hjärnskada, ryggmärgsskador, demens och neurologiska sjukdomar. Vi har två sjukhusavdelningar för inneliggande rehabilitering och en stor öppenvårdsverksamhet uppdelad i flera multiprofessionella team. Hos oss arbetar förutom psykologer också läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, socionomer och kliniksekreterare.
PTP-tjänsten är främst placerad i öppenvårdsteamen och du kommer få stora möjligheter att fördjupa dig i modern teambaserad rehabiliteringsverksamhet i tätt samarbete med övriga professioner.

Psykologen har en viktig roll i teamet för att utreda och förklara neuropsykologisk påverkan efter skador på hjärnan. Vi ser på utredning och återkoppling som en pedagogisk insats för patient och anhöriga. Den är även central för att bedöma återgång i arbete och för att planera fortsatta rehabiliteringsinsatser. Psykologen arbetar även med kognitiv rehabilitering och psykologisk behandling.

Vi har tre psykologtjänster inom neurologisk rehabilitering och det finns goda möjligheter både till formell PTP-handledning och att ta frågor direkt när de dyker upp. Vi tycker att det är viktigt att dörren är öppen för både kollegor och andra i teamen. Du kommer även ha fri tillgång till Regionens bibliotek och deras artikeldatabaser. Som PTP hos oss är det en självklarhet att få gott om tid till självstudier, auskultationer och studiebesök.
Förutom PTP-handledning har Region Dalarna har ett välfungerande och omtyckt PTP-program med regelbundna träffar.
Placeringsort är Falun. Resor kan förekomma i tjänsten.

Du har psykologexamen och har särskilt intresse av neuropsykologisk utredning och hur hjärnan fungerar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.