Samtalsterapeut/kurator till samtalsmottagning för vuxna på Ludvika VC

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Samtalsmottagningen för vuxna består idag av tre samtalsterapeuter som jobbar mot två vårdcentraler i Ludvika kommun, det är Vårdcentral Ludvika Grängesberg och Vårdcentral Sunnansjö, totalt antal listade är idag 18 500. På vårdcentralerna finns läkarmottagning, sjuksköterskemottagning, telefonrådgivning(Tele-Q), rehab med sjukgymnaster/fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vårdcentralerna har även en gemensam barnmorskemottagning. Inom primärvården finns även en Närakut.

Samtalsmottagningen är en enhet av flera som ingår i Primärvården i Ludvika. Samtalsmottagningen erbjuder gruppbehandling, IKBT och individuell behandling. Vi värnar om kvalitet, kontinuitet, ett gott bemötande och god tillgänglighet. Primärvården står inför nya utmaningar och uppdrag i omställningen till God Nära Vård där primärvården ska vara basen i Hälso- och sjukvården. I uppdraget för samtalsmottagningen så kan det även ingå tjänstgöring på vår andra vårdcentral i Sunnansjö.

Vi söker nu Dig som är engagerad och driven samtalsterapeut/kurator, gärna med intresse av att arbeta med gruppbehandling, IKBT och individuell KBT. Vi erbjuder dig en arbetsplats med stor professionell bredd och hög kompetens där flera mottagningar är samlade. Vi strävar efter att på bästa sätt och med hög kvalitet arbeta nära invånarna i området och ser gärna att du är delaktig och vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Som samtalsterapeut/kurator hos oss kommer du arbeta med bedömningar och behandlingar. Du behandlar patienter med olika psykisk- och psykosocialproblematik. Arbetet bedrivs självständigt men du kommer att ha nära samarbete med övriga yrkesprofessioner på vårdcentralen.

Vi söker dig som är positiv och har ett genuint intresse att arbeta med människor. Som person är du lösningsfokuserad och du ser förändringar som en utmaning.

Du som söker bör vara socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande KBT är meriterande. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av gruppbehandlingar. Meriterande om du tidigare arbetat som samtalsterapeut inom primärvård.

Arbetet ställer krav på god förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Ett gott bemötande mot våra patienter är en förutsättning. Är du flexibel med god samarbets- och kommunikationsförmåga samt har patienten i fokus så kommer du att trivas hos oss. Vi kommer att lägga stor vikt på personlig lämplighet i urvalet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb