Språkpraktik för tandläkare utbildade utanför EU

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Region Dalarna erbjuder flera platser för språkpraktik för dig som är utbildad tandläkare utanför EU och som studerar svenska för att kunna skriva kunskapsprov. Praktiken riktar sig mot dig som vill bekanta dig med svensk tandvård och stärka dina kunskaper i det svenska språket.

Vi erbjuder dig en praktikplats i tandvårdsmiljö där du får goda förutsättningar att praktisera din svenska vilket kan hjälpa dig på vägen mot din svenska tandläkarlegitimation. Under språkpraktiken är du inte anställd av oss och får ingen ersättning. Praktiken pågår i 8 veckor och upp till 16 timmar/vecka. Vilken klinik som du blir placerad på beror på boendeort för dig som söker samt klinikernas möjlighet att ta emot språkpraktikanter.

Vi söker dig som fått din tandläkarutbildning godkänd hos Socialstyrelsen där nästa steg är uppvisande av tillräckliga kunskaper i svenska. Du ska ha utbildning utanför EU och EES och ha påbörjat din svenska utbildning då praktiken ska ses som ett stöd till din pågående utbildning. Du behöver vara försäkrad via annan huvudman, så som Skola/universitet, Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan för att kunna praktisera hos oss.

Vår förhoppning med praktiken är att du efter erhållen legitimation är intresserad av att söka anställning hos oss i framtiden, därför ser vi gärna sökande från Dalarna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet samt att det är självklart att göra patienten delaktig i möjliga behandlingsalternativ. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.

Urvalet och intervjuer genomförs efter annonserings slut. Planerad start för praktiken är 1 november.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.