Flicka som spelar gitarr

Allmän kurs - musik

På Allmän kurs studerar du såväl allmänna ämnen som ett av våra profilämnen.

Kurstid

27 augusti 2019 – 4 juni 2020

Sista ansökningsdag

Ansökan är stängd. 

Kurslängd och omfattning 

1 år. Möjlighet finns att gå fler år.
Heltid. Möjlighet att studera på deltid minst 50 % finns.

Kursen vänder sig till dig som:

  • är intresserad av musik
  • vill spela och sjunga tillsammans med andra
  • vill utveckla dina kunskaper i instrumentspel och sång.
  • vill utveckla din musikaliska förmåga
  • vill blanda teori och praktik
  • vill studera på grundskole- eller gymnasienivå
  • är arbetssökande och vill studera i väntan på ett nytt arbete, studerade för länge sedan och vill friska upp dina kunskaper i allmänna ämnen
  • vill läsa in allmänna ämnen och skaffa behörigheter för vidare studier

Kursbeskrivning

På Allmän kurs kan du kombinera teori och praktik på någon av våra tre profiler; hantverk, musik & film eller längdskidor & löpning. Två dagar i veckan läser du profilämnet och övrig tid allmänna ämnen i temaform. Du kan också välja att inte läsa någon profil och bara läsa allmänna ämnen. Kursen är behörighetsgivande för högskolestudier. Efter folkhögskolestudierna kan du söka till högskoleutbildning på en särskild kvot. Då måste du ha uppnått grundläggande behörighet samt erhållit ett studieomdöme.

Musik

Profilämnet vänder sig till dig som är intresserad av musik och som vill utveckla dina kunskaper i instrumentspel och sång.

Moment som ingår i ämnet är:
Ensemblespel, låtskrivande, framträdanden, grundläggande musikteori och färdighetsträning på olika instrument och sång, huvudsakligen i genrerna rock, pop och visa.

Allmänna ämnen

För att förankra de allmänna ämnena i ett sammanhang utanför skolans gränser arbetar vi tematiskt. Det innebär att alla jobbar tillsammans utifrån ett gemensamt schema med projekt under olika teman.  De ämnen som ingår i temastudierna är svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, naturkunskap och religion. De metoder vi använder är bland annat diskussioner, studiebesök, värderingsövningar, uppgifter i mindre grupp samt individuella uppgifter. Temastudierna syftar till att stärka din förmåga att arbeta tillsammans med andra i grupp, samt att ge en fördjupad förståelse för den värld vi lever i.

Andreas HedlundLärare

E-post: andreas.hedlund@malungsfolkhogskola.se

Sven IsakssonKursföreståndare Allmän kurs

Telefon: 0280-143 16
E-post: sven.isaksson@malungsfolkhogskola.se

Dela:

Hade du nytta av informationen?