Skinnkurs VT25
Skinnkursen är en kurs på sex veckor där du lär dig grunderna i bland annat skinnsömnad, tillklippning, mönsterändring samt olika sömnadstekniker. Du väljer själv det sömnadsprojekt du vill arbeta med. Design samt inspiration till ditt projekt hämtas från den traditionella folkliga skinnsömnaden och du har möjlighet att skapa allt från en väska till folkdräktspäls.
Ansökan
Kurstid: 13 jan - 21 feb 2025
Kurslängd och omfattning: 6 veckor, Heltid.
Sista ansökningsdag: 24 okt 2024
Ansök härKursens syfte
Att förmedla kunskapen kring skinnsömnad.
Kursbeskrivning
Vår skinnkurs är en kurs som passar både nybörjare som erfarna sömmare. Du kommer lära dig grunderna i skinnsömnad, tillklippning, materialval, mönsterändring samt olika sömnadstekniker.
Du väljer själv ditt sömnadsprojekt men vi hämtar design och inspiration från den traditionella folkliga skinsömnaden och använder oss av både handsömnad och maskinsömnad. Ditt sömnadsprojekt kan exempelvis vara en väska, jacka, eller kanske en folkdräktspäls. Om du önskar sy en folkdräktspäls är det möjligt att beställa fårskinn genom skolan, notera att leveratiden är 6 till 8 veckor.
Allt material bekostas av deltagarna men vi uppmuntrar till återbruk och det går utmärkt att ta med gamla skinnkläder och pälsar som material till ditt sömnadsprojekt. Behöver du köpa material finns att köpa på olika ställen i Malung.
Undervisningen sker i lokaler i Malung samt i både grupp och individuellt.
Hör gärna av dig angående dina förväntningar och frågor innan kursstart.
Kurslängd & omfattning
6 veckor. Heltid.
Kostnader
All undervisning på folkhögskolan är avgiftsfri. Möjlighet till internatboende på skolan finns.
En omkostnadsavgift tillkommer: 770 kr/termin för internatboende, 990 kr/termin för övriga. Mer information om våra avgifter samt priser för boende hittar du på vår prislista.
Lägstapris för kursen (lunch) 3600 kronor.
Studiemedel
Kursen berättigar till studiemedel från CSN.
Gymnasienivå (A2) Mer information på www.csn.se.Kan erhållas på kursen
Intyg.
Kontakt
Täpp Lars ArnessonKursföreståndare
Telefon:
070-690 44 89