Personer som packar ryggsäckar

Första vinterturen

Möt vinterfjället på turskidor!

Kurstid

20 - 24 april 2022

Ansökan

Ansökan är öppen.
För att komma med i första urvalet, skicka in din ansökan innan 4 mars 2022.
Välkommen med din ansökan!

Kursbeskrivning

Det här är kursen för dig som vill prova på att gå på vintertur med tält och skidor för första gången. Du får tillsammans med en liten grupp en introduktion till vinterfriluftsliv och hur du ska kunna njuta av fjället på ett tryggt sätt, med allt praktiskt som tillkommer.

Vi bor två nätter på folkhögskolan för att ha tid med kursmoment om säkerhet, orientering, skidåkningen och det praktiska kring tält och kök. Därefter genomför vi en tredagars-tur på vackra Fulufjäll. Du hinner komma tillrätta med skidorna och pulkan, att sätta upp tältet och bli van vid att vara ute i vinterväder. Vintern kräver lite mer kunskap och förberedelse för att på ett roligt och säkert sätt kunna vistas ute på tur.

Ni delas in i tältlag om två personer, du kan alltså med fördel gå kursen tillsammans med någon du känner. Du bör ha stått på skidor förut, tältat under andra årstider samt vara lite friluftsvan. Du behöver inte ha tältat på vintern. Det är bra att du orkar gå 10 km med 15 kg packning. Vill du delta men är osäker om din erfarenhet räcker - ansök ändå! Du kommer få ange i ditt personliga brev vad du har för kunskaper och erfarenheter vilket ligger till grund för urvalet.

Egen friluftsutrustning krävs för att kunna delta, förutom; tält, kök, bränsle, skidor, pulka och spade som kan lånas under kursen (pjäxor lånas ut om rätt storlek finnes). Vi genomför turen med de tält som lånas från folkhögskolan, men har du ex. egna skidor du vill ta med går det fint.

Packlista på övrig utrustning skickas ut i välkomstbrevet. Kursens moment genomförs både inför turen på folkhögskolan och även under själva turen men räkna med att hela kursen genomförs utomhus. Efter genomgången kurs är målet att du ska känna dig tryggare ute vintertid och vilja fortsätta utveckla dina kunskaper och erfarenheter inom friluftsliv. Du ska närma dig att kunna vistas, skida och sova i naturen på ett för dig tryggt och för naturen hållbart sätt.

Välkommen att möta vårvintern i Dalarna!

Kostnader

All undervisning på skolan är avgiftsfri.
Mat- och boendekostnader enligt nedan tillkommer.

Kostnad - inklusive måltider
Dubbelrum (i mån av plats)...............2330 kr
Enkelrum (i mån av plats).................2450 kr

Tillägg boende:
Sänglinne.................................................120 kr
(lakan, påslakan, örngott, stor + liten handduk)
Städning (rum).........................................300 kr


Instagram @fjallenkallar

Amira Wiander

E-post: info@fjallenkallar.se

Ansök här

Dela:

Hade du nytta av informationen?