Rektor Malungs folkhögskola

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Välkommen till Malungs folkhögskola med över 100 års erfarenhet av att bedriva folkbildning för både unga och äldre. Vi söker nu en rektor som vill fortsätta leda oss på vår resa in i framtiden! Vår skola ligger vid Västerdalälven och till Sälenfjällen är det endast en timmes resa. Vi har ett omfattande kursutbud med långa och korta kurser samt distanskurser inom profilområdena natur och kultur. Vi är riksledande inom folklig dans, folkmusik, folklig visa samt fjäll- och vildmarksledarskap vilket vi är väldigt stolta över. Människors lika värde, demokrati samt vikten av kultur och hantverk är grundläggande värden för oss som även du behöver stå för. Det finns ca 110 studerande på skolan varav 70 personer bor på skolans internat. Samverkan med lokala aktörer i Malung-Sälens kommun är av stor betydelse för Malungs folkhögskola.

Arbetsuppgifter

Som rektor på vår skola är ditt huvudsakliga uppdrag att, tillsammans med dina medarbetare, fortsätta driva vår verksamhet framåt - en verksamhet som vilar på folkbildningsrörelsens grund. Vi har ett stort fokus på utveckling och kommer att förvänta oss detsamma från dig. Du kommer att leda, planera och utveckla vår folkhögskolas pedagogiska verksamhet samt internat och konferensverksamhet. Att samverka med andra folkhögskolor för att lära av varandra och göra varandra bättre är också en viktig del av ditt arbete. Du kommer att ansvara för ca 30 medarbetare. I skolans ledning finns även biträdande rektor och servicechef. Du arbetar inom en politiskt styrd organisation, där Region Dalarnas Kultur- och bildningsnämnd utgör skolans styrelse. Förutom skolans ledningsgrupp ingår du även i Kultur- och bildningsförvaltningens ledningsgrupp som leds av din närmsta chef, förvaltningschefen. Du kommer alltså att ha möjlighet att vara med och påverka arbetet i hela Kultur- och bildningsförvaltningen i Region Dalarna. Där förväntas du vara en drivande kraft både utifrån din chefsroll men även för hela förvaltningen.

Övrig information

Tjänsten är 100% tillsvidareanställning i din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande 100% under 4 år.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av att arbeta som pedagogisk ledare. Du har tidigare chefserfarenhet med fullt personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar. I din erfarenhet återfinns också att du tidigare har arbetat på folkhögskola eller studieförbund. Som rektor har du daglig kontakt med kollegor, studerande samt andra parter i både tal och skrift, och därför ställer vi krav på mycket goda kunskaper i det svenska språket. Har du rektorsutbildning och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är det meriterande men inget krav.

Vad behöver prägla dig som person?

Som person har du en humanistisk grundsyn, med ledord som demokrati, folkhälsa och hållbarhet och du bemöter varje individ där den är. Du är en relationsbyggare där du bland annat och förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma. Du har en fallenhet för struktur och har förmåga att planera och leda arbetet framåt på både kort och lång sikt. Att anpassa dig till nya omständigheter och att förhålla dig entusiasmerande och positiv även i tuffa situationer är viktiga egenskaper. Du är tydlig i din kommunikation och är en lyssnande person - du försöker först att förstå för att sedan förstås. Sist men inte minst är du en person som trivs i förändring där du förmedlar både dina egna och andras idéer om hur organisationen kan förändras.

Är det hit din resa tar dig? Det vet inte vi, men om du tycker att du stämmer in på beskrivningen är du välkommen med din ansökan så kanske vi ses!

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

 

ANSÖK HÄR

 

Hade du nytta av informationen?