Johan och Janne, deltagare på Funkiskursen

Ledigt jobb

Pedagogisk assistent till Malungs folkhögskola

Malungs Folkhögskola är en del av Region Dalarna. Skolan är naturskönt belägen strax utanför centrala Malung. Vår inriktning är natur, kultur och hälsa utifrån ett folkligt och bildande perspektiv. Skolan har cirka 120 deltagare på de långa kurserna varav ungefär hälften bor på våra internat. Förutom detta hålls även korta kurser, distanskurser och viss konferensverksamhet. Vi har verksamhet hela året och ibland även på helger. Verksamheten bedrivs utifrån statens syften med folkbildningen samt enligt Region Dalarnas planer för kultur- och bildning i länet.

Vi lägger stor vikt vid att våra studerande ska bli bemötta med respekt och lyhördhet. Deltagarstyrning och demokrati är ledord för verksamheten. Kring detta samarbetar dagligen ett trettiotal anställda inom olika personalkategorier. Oavsett yrkestitel är vi alla med och bidrar till en positiv bildningsmiljö för våra studerande.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu en pedagogisk assistent. Du kommer att ingå i det arbetslag som jobbar med vår allmänna kurs, och din huvudsakliga placering kommer att vara inom inriktningen för personer med lättare intellektuella funktionsvariationer, Funkisgruppen. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att ge deltagarna på kursen hjälp och stöd i och utanför lektionssalen, samt i förekommande fall på internatet. Det kan till exempel handla om att stötta vid förberedelser inför olika lektioner, genomförande av skoluppgifter, städning av internatrum, samt utflykter, m.m.

Arbetet på Allmän kurs Funkis innebär mycket kontakt med olika människor. Ingen dag är den andra lik, och deltagaren är alltid i fokus. Du är delaktig i den löpande planeringen tillsammans med övrig pedagogisk personal.

Arbetstiden förläggs i huvudsak på dagtid, men enstaka kvällar kan förekomma.

KVALIFIKATIONER

Arbetet kräver god förmåga till samarbete och kommunikation, samt förmågan att möta och hantera en föränderlig arbetsvardag. Du ska dessutom ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom skola.

Vi ser gärna att du har kunskap om intellektuella funktionsvariationer. Även erfarenhet från folkbildning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Malungs Folkhögskola eftersträvar en jämn könsfördelning samt mångfald. Region Dalarna har tagit ställning till de rekryteringskanaler som ska användas och vi frånsäger oss all kontakt med mediasäljare.

Tjänstgöringsgrad 50 %, tillsvidaretjänst. Möjlighet till utökning kan finnas.

Tillträde 17 augusti eller enligt överenskommelse.

Lön och andra förmåner enl. kollektivavtal. Individuell lönesättning.

Ansökan:

Sök via extern webbplats, www.regiondalarna.se/jobb

Sista ansökningsdatum:

7 juni 2020

Kontakt:

Kursansvarig Funkiskursen, Minna Nilsson 070-357 75 92

Biträdande rektor, Karin Isaksson 072-741 43 00

Facklig företrädare, Kommunal: Björn Hejenstedt 0280-143 20

Hade du nytta av informationen?