Vecka 28 - Glasmålning - tiffanyteknik

Tiffanyteknik är en teknik där man sätter ihop små glasbitar med hjälp av kopparfolie. Under en vecka lär du dig tekniken från grunden och får tar med dig några små föremål eller en större tavla/ miniväxthus hem.

Att arbeta med glas är spännande men kräver lite tålamod!
Vi börjar med att ”leka” med materialet och tar befintliga glasbitar och skapar små insekter, en liten båt eller mindre glasbilder. Detta för att prova alla moment i tillverkningsprocessen. Vi går igenom materialets egenskaper och får möjlighet att öva på glasskärning i vanligt fönsterglas.  Andra eller tredje dagen kan man skissa en idé och arbeta med en lykta eller glastavla som kan hänga i ett fönster, miniväxthus mm.

Alla som redan har en idé eller skiss kan gärna ta med den, men det är inget krav.

Material

Allt material och utrustning tar kursledaren med sig. Vi använder vanligt fönsterglas, antikglas, katedralglas, kopparfolie, tenn mm. Materialkostnader betalas hos kursledaren (beroende vad man gör ca 400 kr - 1000 kr).

DET ÄR VIKTIG ATT HA TÄCKTA SKOR PÅ SIG! Sandaler eller tygskor rekommenderas INTE, detta för att inte skära sig på eventuella glasbitar som kan falla ner från arbetsbänken.

 


Max antal: 12 deltagare

Är du en person med funktionsvariation, får du gärna höra av dig snarast efter antagningsbeskedet så att skolan ska ha en chans att förbereda sig.

Kursledare: Angelika Geiger

Angelika driver Glasateljén sedan 2017 i Göteborg. Hon är glasmästare med tysk gesäll-, och mästerbrev.

Hon har sammanlagt jobbat med glas på olika sätt i 40 år.

Kontakt: info@glasateljen.se
hemsida: www.glasateljen.se

Hade du nytta av informationen?