Akrylmålning som visar ett litet barn och en vuxen på promenad, hand i hand på en tom  sandstrand en januaridag.

180120, 2019

Nyhet – 01 januari 2021, kl. 00:00

Akrylmålning på duk (100x80 cm) av den svenska konstnären Frida Johansson. 180120 är placerad i barn-och ungdomspsykiatrins (BUP) väntrum, Tallbacken på Falu lasarett.

Verk 180120 ingår i Frida Johanssons serie Wonderings. Målningen visar ett litet barn och en vuxen under en promenad, hand i hand på en tom sandstrand en januaridag 2018.

I serien Wonderings är motiven tagna ur vardagsögonblick. Personerna i målningarna befinner sig många gånger i tomma och tysta miljöer, vända bort från betraktaren. Verkens tematik kretsar kring att förundras över världen tillsammans, upptäcka tillsammans och testa tillsammans. Begreppet wonderings kan både kopplas till funderingar, att undra och fråga sig men också underverk och förundran, naturens storslagenhet och den lilla människan i allt det här. En gemensam upptäcktsfärd där frågorna avlöser varandra; varför regnar det? Vad är älska? Varför gillar flugor kobajs? Vad är krig? I stillheten får eftertänksamheten plats och ingen fråga är för liten eller stor.

180120 finns placerad i väntrummet på BUP, Tallbacken, på Falu lasarett.

Om konstnären

Frida Johansson är född 1987 i Falkenberg. Hon har studerat på Konstfack i Stockholm och på Valand i Göteborg. Frida är numera verksam i Stockholm.

 

Tillbaka

Dela: