Fotografi (150 x 116 cm) av svenska fotografen och konstnären Helena Blomqvist.

Down by the River I

Nyhet – 01 juli 2021, kl. 06:00

Fotografi (150 x 116 cm) av svenska fotografen och konstnären Helena Blomqvist. I Regionens konstsamling finns för närvarande åtta verk av Blomqvist. Down by the River I är placerad i en entrékorridor på Domnarvets vårdcentral.

Fotot visar tre flickor i färgglada folkdräkter som betraktar ett gäng roende flickor som befinner sig i två ekor i en flod, nära en mäktigt stor bro av sten.

Om konstnären

Helena Blomqvist är en svensk fotograf, uppvuxen i Smedjebacken och numera verksam i Stockholm. Blomqvist utbildade sig på Högskolan för fotografi i Göteborg och hennes verk har visats både i Sverige och utomlands och finns bland annat representerade på Moderna museet.

Blomqvists bildberättelser är fantasifulla och fria från bestämda regler. Med egna konstruktioner och ett mycket noggrant hantverk tillverkas scenografin till bildernas huvudkaraktärer. Bilden kan visa verklig himmel, berg eller människor tillsammans med handbyggda kulisser av till exempel hus eller natur. Motiven väver samman natur och kultur med både verkliga och påhittade väsen.

Blomqvist inspireras av fotografi- och filmhistorien och hon återkommer till teman som tidens gång, minnet och det förgängliga.

Tillbaka

Dela: