Träsnitt (76 x 66 cm) av konstnären Richard Galloway.

Korsvägen, 2020

Nyhet – 01 april 2021, kl. 00:00

Träsnitt (76 x 66 cm) av konstnären Richard Galloway. Korsvägen kommer monteras i den kommande konstrundan på Ludvika Lasarett tillsammans med Galloways andra verk i Region Dalarnas konstsamling, Beaver Hill.

Bilden visar infarten till Beaver Hills eller Bjursås som det heter på svenska. Vi ser en ödslig infart, tom på människor men med spår av dem – bland annat från sopberget som växer utanför återvinningscontainrarna. På den stora asfaltsplanen har några fordon sladdat runt och skapat märken eller ”tags” som visar att de varit där och att de existerar. Spåren är från ungdomarna i sina EPA-traktorer, vanliga i Sverige och särskilt i Dalarna.

Om konstnären

Richard Galloway är född 1980 bor utanför Bjursås i Dalarna. Galloway är ursprungligen från London där han tog en Master i Fine art Printmaking på Royal Collage of Art. Han har sin bakgrund i en serietecknar-tradition med rötter i den brittiska kulturen och studerar och skildrar sin närmiljö detaljrikt med en tragikomisk skicklighet och ofta med en samhällssatirisk underton.

Galloway arbetar främst med träsnitt, en tryckteknik där man först karvar ut motivet i en träplatta för att sedan färga in motivet på träplattan och överföra det med tryck till ett papper. Bilden blir spegelvänd och de urkarvade ytorna på träplattan blir ofärgade.

Tillbaka

Dela: