Otto och Karolina Larsons stipendiefond

Stipendium för studier i USA . Vill du studera vid Alexandria Technical College i Minnesota, USA kan du söka stipendium som bekostar avgiften för två terminers studier samt boende.

Otto och Karolina Larsons stipendiefond erbjuder ett stipendium för eftergymnasiala studier vid Alexandria Technical College i Minnesota, USA. Stipendiet bekostar avgifter för två terminers studier samt boende. Två terminer med godkänt studieresultat ger förtur vid eventuell ansökan om ytterligare två terminers studier. Enligt donatorn ska stipendiet erbjudas ungdomar från Dalarna län med förtur för elever från Lima socken i Malung-Sälens kommun.

Ansökan

Ansök om stipendiet senast 2019-09-30. Bifoga begärna intyg eller betygskopior i ansökan. Tyvärr kan vi inte returnera dem.

Otto och Karolina Larsons stipendiefond ansökan (pdf, 1 sida)

Skicka ansökan till:

Region Dalarna
Otto och Karolina Larsons stipendiefond
791 29 Falun

Om stiftelsen

Inez Larson Pulver (1915-2002) föddes i Nelson, Minnesota av Otto och Karolina Larson som hade utvandrat från Lima i Västerdalarna. Efter studierna arbetade Inez under stor del av sitt yrkesliv för den amerikanska utrikesförvaltningen i såväl USA som på andra platser i världen.

Inez gjorde genom åren många resor till föräldrarnas födelsebygd i Lima. Till minne av föräldrarna Otto och Karolina (Eriksson) Larson, som enligt Inez aldrig gavs möjlighet till egna studier, instiftade hon detta stipendium. Enligt Inez Larson Pulvers sista vilja ska stipendiet erbjudas till ungdomar i Dalarna med förtur för elever från Lima socken i Malung/Sälens kommun.

AlexTech är en skola med mer än 50 praktiska och teoretiska program med inriktning på mekanik, byggnadskonstruktion, datateknik, ekonomi och marknadsföring med mera. Information om skolan och dess många utbildningslinjer finns att söka på www.alextech.edu. Frågor angående svensk värdering av amerikansk högskolepoäng hänvisas till Skolverket.

Hade du nytta av informationen?