Föreläsning: Är klimatsmart mat hälsosam?

Nyhet – 28 februari 2022, kl. 15:27

Vill du öka din kunskap och förståelse för klimatet, folkhälsan och samhället? Den 10 mars berättar Anna Stubbendorff och Stella Cizinsky om EAT Lancet-dieten, resultaten av en stor svensk koststudie samt om hur kardiologkliniken i Örebro övergick till vegetarisk kost som norm för patienter och personal.

Välkommen att ta del av aktuell vetenskap och forskning direkt från föreläsare med gedigen kunskap inom området. Efter den publikmässiga succén med fulla hus och streamade föreläsningar under 2020 välkomnar nu Centrum för Klinisk Forskning (CKF), Region Dalarna och Folkuniversitetet Dalarna återigen allmänheten till en populärvetenskaplig föreläsning.

Datum: 10 mars kl 18.00-20.00

Titel föreläsning: Är klimatsmart mat hälsosam? Om kostens betydelse för hälsa och klimat.

Lokal: Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Falun

Föreläsningen direktsänds även via Zoom, se nedan.

Föreläsare:

Anna Stubbendorff, dietist och doktorand vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet

Stella Cizinsky, överläkare, kardiolog samt verksamhetschef vid Universitetssjukhuset Örebro

Vad är egentligen hållbar kost för människa och planet? Och hur vet vi det?

I denna populärvetenskapliga föreläsning berättar Anna Stubbendorff och Stella Cizinsky om EAT Lancet-dieten, resultaten av en stor svensk koststudie samt om hur kardiologkliniken i Örebro övergick till vegetarisk kost som norm för patienter och personal.

”Föreläsningen ger en unik möjlighet att ta del av aktuell vetenskap direkt från forskare och sakkunniga, utan filter och faktaförvrängning. Centrum för Klinisk Forskning Dalarnas klimatgrupp fick stolta ta emot Region Dalarnas miljöpris för den föreläsningsserie som arrangerades 2020 med bland annat klimatprofilen Johan Kuylenstierna. Äntligen kan vi nu, efter lättade restriktioner, fortsätta kunskapsspridningen och dialogen kring beteendeförändringar för minskad klimatpåverkan”, säger Terese Nilsson, en av arrangörerna.

Länk till förbokning för att säkra din plats!

Join Zoom Meeting
https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/94401409623?pwd=U3VHM2hrRGxFak92dTRqQzlSbEFZZz09

Meeting ID: 944 0140 9623
Passcode: 770549

Kontakt:

Sofia Möller Skog, Centrum för Klinisk Forskning (CKF) Region Dalarna

E-post: sofia.skog@regiondalarna.se

Tel: 072-579 94 40

 

Tillbaka