Forskare hos CKF får miljoner!

Nyhet – 02 december 2020, kl. 08:55

Under måndagen fick vi besked om att Barbro Hedin Skogman och Johan Ärnlöv kammat hem mångmiljonbelopp till sina forskningsprojekt.

Vetenskapsrådet har beviljat ett 4-årigt forskningsanslag på 9,6 miljoner kronor till CKFs forskare Docent Barbro Hedin Skogman för studien:
”Kortisonbehandling till barn med akut ansiktsförlamning (FACE) - en randomiserad dubbel-blindad placebokontrollerad multicenter studie”

 - Superkul och hedersamt för mig, forskargruppen på KI och CKF så klart!
säger Barbro om nyheten.

Vetenskapsrådet ger stöd till kliniska behandlingsstudier som är motiverade av hälso- och sjukvårdens behov och som förväntas leda till patient- och samhällsnytta inom en relativt kort tidsperiod.

Centrum för Klinisk Forskning Dalarna är mycket stolta över beskedet och gratulerar Barbro och hennes forskargrupp till anslaget.

 

 Ännu en CKF-forskare får ett rejält forskningsanslag från Vetenskapsrådet, 12 miljoner!

Det är Johan Ärnlöv som under en 6-årsperiod kommer genomföra projektet:

”Samspelet mellan tarm, njure och hjärtkärlsystemet-betydelsen av mikrobiomet”.

Projektet undersöker betydelsen av tarmens och urinvägarnas bakterieflora för utvecklingen av njur- och hjärt-kärlsjukdomar i befolkningen.

- På ett personligt plan känns det såklart jättekul och inspirerande att tilldelas dessa stora forskningsmedel men det är också ett kvitto på att det är möjligt att bedriva forskning av högsta klass även om man bor i Dalarna säger Johan Ärnlöv om beskedet.

Forskningsanslaget är en specialsatsning från Vetenskapsrådet för att ge de mest framstående yngre forskarna möjlighet att konsolidera sin forskning och vidga sin verksamhet som självständiga forskare.

Centrum för Klinisk Forskning är mycket stolta och lyfter på hatten för Johan och hans forskargrupp!

Tillbaka

Dela: