Utlysning: Två kliniska universitetslektorer i medicinsk vetenskap med placering i Region Dalarna.

Nyhet – 20 januari 2021, kl. 09:10

Institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet söker två kliniska universitetslektorer i medicinsk vetenskap med placering i Region Dalarna.

För att ytterligare utveckla den pedagogiska kvaliteten i läkarprogrammet och i forskningen kommer två kliniska universitetslektorer att tillsättas med placering i Region Dalarna. Ämnesområdet för anställningen är medicinsk vetenskap med inriktning inom nära vård eller specialiserad vård. Lektoraten är utformade enligt följande: klinisk andel 30%, forskningsandel 40% och undervisningsandel 30%. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med bas på Centrum för Klinisk Forskning Dalarna.

Läkarprogrammet vid Örebro universitet startade vårterminen 2011 och de första studenterna examinerades 2016. Örebro universitet beviljades nyligen även examensrätt för den kommande 6-åriga läkarutbildningen som startar höstterminen 2021. Delar av den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) i nuvarande och kommande 6-åriga läkarprogram är förlagd till Region Dalarna. Parallellt med det fortsatta arbetet att utveckla och genomföra läkarutbildningen etableras även nära samverkan med Region Örebro län och Region Dalarna kring klinisk forskning inom ramen för ALF-avtalet.

Annonsen finns nu på https://www.oru.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/jobbannons/?jid=20210012 (00163/2021) och kommer snart på Platsbanken och i Läkartidningen.

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2021.

Tillbaka

Dela: