Baskurs patientfalls diskussion: Förskrivning av hjälpmedel för urinblåsa/tarm

Datum: 15 december 2021 - 15 december 2021
Tid: 13:00 - 15:00
Plats: Distans - Välj bland flera tillfällen

Välkommen till Baskurs patientfallsdiskussion: Förskrivning av hjälpmedel för urinblåsa/tarm.

Efter att du avslutat baskursen träffas vi i en patientfallsdiskussion som du anmäler dig till nedan.

Datum

Har du inte möjlighet att delta denna gång finns det flera tillfällen i kalendariet:

13 januari 2022

10 februari 2022

10 mars 2022

Tid

2 timmar

Plats

Du väljer själv plats, men du behöver ha en dator med fungerande internetuppkoppling, kamera och mikrofon samt ha tillgång till Teams.  

Kursinnehåll

Baskursen ges på distans i din egen takt och innehåller flera delar som du ska genomgå för att få ditt intyg på genomförd kurs, den avslutas med det här digitala mötet där vi diskuterar patientfall.

Baskursen är en förutsättning för att börja förskriva hjälpmedel för urinblåsa/tarm. I Dalarnas län rekommenderas att alla förskrivare genomgår högskolekursen ”Vård och behandling vid blås-/tarmdysfunktion 7,5 hp” samt den här baskursen med regional information. Behörighet för att bli förskrivare ges av verksamhetschef.

Baskursen ger dig grundläggande kompetens för att kunna utreda samt ge vård och behandling vid blås-/tarmdysfunktion. Här ingår bland annat: grunderna vid individuell förskrivning av hjälpmedel inom upphandlat sortimentet, riskbedömning, hjälpmedel vid toalettbesök, utvärdering och planerad uppföljning.

Kostnad

Kursen är avgiftsfri.

Anmälan

När du fyller i formulär för anmälan på webbplatsen behandlar och sparar Region Dalarna dina personuppgifter till dess att aktiviteten ägt rum, därefter rensar vi uppgifterna. Dina uppgifter kommer inte lämnas till extern part. Meddela webb.redaktionen@regiondalarna.se om du önskar att vi raderar uppgifterna tidigare. Kontakta regionens dataskyddsombud om du har frågor som rör behandlingen av dina personuppgifter eller vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen, e-post: dataskyddsombud@regiondalarna.se

 

Tillbaka

Dela: