Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

 

Armkroksresor

Nätverka och omvärldsbevaka tillsammans med oss. Vi utlyser då och då erbjudande om armkroksresor i syfte att hämta hem kunskap och inspiration till länet.

Omvärldsbevakning av utställningar, mässor, festivaler, studiebesök mm inom bild- och formområdet är en del av vårt uppdrag. Ibland gör vi det tillsammans med andra och utlyser då erbjudande att åka med oss för att hämta kunskap och inspiration till länet. Resa, logi och eventuella entréavgifter betalas då av Region Dalarna.

Målgrupp

Armkroksresor riktar sig till tjänstepersoner, politiker, pedagoger, konstnärer, studerande eller dylikt inom bild- och formområdet.

Bidra med din spaning

Följer du med på en armkroksresa sprider du vidare din spaning på överenskommet sätt senast två veckor efter hemkomst. Kanske skriver du en krönika, en artikel, gör en ljudreflektion eller annat uttryck i lämpligt sammanhang och till lämplig målgrupp.

På den här sidan informerar vi om genomförda och kommande resor samt lägger ut länk till anmälningsformulär vid aktuella utlysningar.

Samtidskonstdagarna 1–3 oktober 2019, Södertälje/Gnesta

Ett litet dalagäng sänds på uppdrag att delta i en Statens konstråds årliga konferens Samtidskonstdagarna i Södertälje/Sörmland. Tema för året är ”hållbar-töjbar” och föreläsare inspirerar då särskilt inom området konstfältets hållbarhet, både socioekonomiskt, politiskt och klimatmässigt. Merparten av programmet är förlagt till Södertälje och Gnesta. Vi hoppas att två-tre spanare ska åka tillsammans med oss bild- och formkonsulenter för att nätverka samt hämta hem kunskap och inspiration till länet. Vi bestämmer tillsammans hur vi lägger upp konferensdagarna innan avresa. Resa och logi betalas av Bild & form, Region Dalarna. Spaningen utformas och sprids vidare på överenskommet sätt efter hemkomst.

Denna armkroksresa riktar sig till tjänstepersoner, politiker, pedagoger, konstnärer, studerande eller dylikt inom bild- och formområdet.
Mer om konferensen finns att läsa på https://statenskonstrad.se/events/konferens-samtidskonstdagarna-2019/.

Ansök om armkroksuppdraget till Bild och form, Region Dalarna senast 15 september https://forms.gle/zHN3bn6FFjoWCUZS9

 

Barnkonstfestivalen Kurioso 24 maj 2019, Nyköping

En konstnärlig heldagskonferens om barns rumsliga rättigheter och konstpedagogik. Föreläsare inspirerar på området barns självklara plats i samhället genom undersökande samtidskonstnärliga processer och arkitektur.

Boel Andersson: Armkroksresa till Kurioso (pdf, 4 sidor)

Barnkonstfestivalen Kurioso (extern länk)

Dela:

Hade du nytta av informationen?