Hopp och handling vid klimatkrisen

Datum: 14 mars 2023
Tid: 18:00 - 19:30
Plats: Digitalt

Möt klimatpsykologen Kali Andersson i ett föredrag om hur vi skapar hopp genom våra handlingar och utvecklar psykologisk resiliens i tider av kris.

Hopp är inte en känsla som drabbar en, utan något man kan skapa mer eller mindre av genom sina handlingar. Vi kommer att prata hur hopp hänger ihop med handling, och att hopp ofta existerar tillsammans med både positiva och negativa känslor. Men det spelar förstås också roll om våra handlingar har stor påverkan och känns meningsfulla, och vad ska man då välja att göra? Vi kommer också att prata om psykologisk resiliens (motståndskraft), som kan vara en stor hjälp i en tid där vi vet att vi kommer att behöva uppleva allt fler svåra utmaningar.

Kali är legitimerad psykolog och författare till boken Klimatpsykologi (Natur och Kultur 2019). Hon jobbar till vardags med folkbildningsnätverket Klimatpsykologerna, som arbetar för att skapa storskalig, hållbar samhällsförändring med hjälp av forskning inom psykologi, sociologi, retorik och naturvetenskap. Kali är också omställare och ickevåldsaktivist.

Orsa bibliotek sänder med hjälp av Studiefrämjandet föredraget live på webben tisdag 14 mars 18.00 via länken: Hopp och handling vid klimatkrisen - YouTube
 

Föredraget är ett samarbete inom Dalabiblioteken och Kali Andersson ger även ett föredrag med workshop på Falu stadsbibliotek 15 mars 17.00

Tillbaka