Älvdalens bibliotek utsett till Årets bibliotek 2021

Nyhet – 23 september 2021, kl. 15:52

På årets bokmässa i Göteborg var Älvdalens bibliotek en av de tre nominerade till Årets bibliotek 2021. Priset Årets bibliotek har delats ut av DIK sedan 1986, för att lyfta fram välfungerande bibliotek där både personal och besökare har det bra – och för att uppmärksamma bibliotekens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle. Prissumman är på 25 000 kronor och som i år tillfaller Älvdalens bibliotek

Årets tema var tillgänglighet. För biblioteken har coronapandemin inneburit att verksamheten i perioder behövt stänga ner eller kraftigt begränsas. Trots de tuffa förutsättningarna har många bibliotek gjort ett fantastiskt jobb med att finnas tillgängliga för besökarna, genom digitala lösningar och olika innovativa aktiviteter. I år vill DIK därför sätta extra fokus på just tillgänglighet.

Motivering till priset  lyder:

En liten organisation med små resurser kan uträtta stordåd. Älvdalens bibliotek är starkt förankrat i lokalsamhället tack vare stor nyfikenhet i kombination med kreativitet och mod att våga testa nya saker och samarbeten.

Tillbaka