Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

 

Besöksnäring

Dalarna är Sveriges fjärde största turistområde med norra Europas största vinterdestination. Region Dalarna har länge arbetat tillsammans med andra för att utveckla den redan starka besöksnäringen i länet och Dalarna som unikt och konkurrenskraftigt resmål.

Från och med hösten 2017 har besöksnäringen i Dalarna startat ett stort och viktigt arbete – Destinationsbolaget Visit Dalarna har samlat alla Dalarnas destinationsbolag under ett tak. Nu jobbar bolaget tillsammans med företagen i besöksnäringen för att utveckla besöksregionen Dalarna under samma varumärke – Visit Dalarna. Arbetet med att sätta nya mål och strategier för 2030, både på regional och lokal nivå, har börjat.

Unikt och konkurrenskraftigt resmål

Visit Dalarna samarbetar med företag och organisationer för att öka lönsamheten inom besöksnäringen i Dalarna. Arbetet handlar om gemensamma åtgärder inom marknadsföring och produktutveckling. Visit Dalarna ska också ta tillvara Dalarnas intressen på den nationella och internationella marknaden för turism och resor genom att samordna aktiviteter ur ett regionalt perspektiv.

Det övergripande målet för Visit Dalarnas arbete är att Dalarna ska vara ett unikt och konkurrenskraftigt resmål för såväl svenska som utländska besökare under samtliga säsonger, och med vårt läge i Sverige har vi både en stark sommar- och vintersäsong.

Turism i Dalarna

Inspiration, aktiviteter, sevärdheter, evenemang och mycket annat hittar du på Visit Dalarnas webbplats.

Till visitdalarna.se

Dela:

Hade du nytta av informationen?