GAF-filmer

Psykiatrins utvecklingsenhet säljer och hyr ut utbildningsfilmer för träning av skattning med GAF-skalan (Global Assessment of Functioning scale).

Syftet med filmerna är att förbättra kvaliteten av GAF-bedömningar och därmed bättre kunna värdera resultatet av psykiatrins behandlingsarbete. För de som köper eller hyr filmerna finns möjligheten att få återkoppling från oss på de GAF-skattningar som genomförs.

Filmerna går att köpa eller hyra som två DVD-utgåvor. På den ena DVD-filmen ingår de fem första producerade filmerna (2001–2003) och på den andra de två senaste producerade filmerna (2006). Väljer du att hyra kan du använda den under en vecka.

Filmer

Fall 1, Sven

En man i 40-årsåldern som har kommit till den psykiatriska akutmottagningen för LPT bedömning via handräckning av polisen. Sven har tidigare inte haft någon kontakt med psykiatrin och är relativt lugn under intervjun.
Speltid: 13 minuter

Fall 2, Inger

39-årig kvinna som har ett första planerat besök till läkare vid öppenvårdsmottagningen i Säter. Inger har sedan flera år tillbaka en psykossjukdom och har vid flera tillfällen tidigare varit inlagd på en psykiatrisk avdelning. Under sommaren har hon flyttat från Uppsala till Säter och har via remiss fått denna kontakt. Idag mår Inger relativt bra, men är orolig då hon nu skall börja arbeta på en ny arbetsplats.
Speltid: 15 minuter.

Fall 3, Bengt

Bengt som är i medelåldern har fått tips om att kontakta den psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Falun. Han har under en längre tid känt att han inte är lika engagerad i sitt arbete och på sin fritid som tidigare. På olika sätt har han sökt efter förklaringar, men kan inte på egen hand förstå vad som har hänt. Han söker nu psykiatrin för att få hjälp att förstå denna problematik.
Speltid: 15 minuter.

Fall 4, Inger på jourmottagningen

Detta är samma Inger som i fall 2, som nu kommer på akutbesök till jourmottagningen vid Säters sjukhus. Det är Ingers sambo som har kontaktat mottagningen och förmedlat att han är mycket orolig för henne. Under det senaste dygnet har hon varit mycket splittrad och aggressiv.
Speltid: 14 minuter.

Fall 5, Malin

Malin är en tjej i 20 årsåldern som inte har funnit sin väg i livet. Hon har stora planer för livet men hittar inte rätt i relationer och i arbetslivet. Samtalet sker på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning och är ett första bedömningssamtal.
Speltid: 15 minuter.

Fall 6, Anna söker hjälp

Anna 40 år, har sedan några veckor tillbaka tappat livslusten och hon upplever att det mesta i livet är svårt och tungt. Hon har nu kontaktat den psykiatriska öppenvårdsmottagningen och fått tid för ett första samtal med en psykolog.
Speltid: 10 minuter.

Fall 7, Anna - avslutningssamtal

Anna 40 år (fall 6), har under flera månader gått i psykoterapeutisk behandling hos en psykolog på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Behandlingen skall avslutas och Anna är nu på det avslutande samtalet.
Speltid: 10 minuter

Fall 8 och 9, Jenny

Fall 8

Jenny är 25 år och har tidigare i livet haft ätstörningar som hon då vårdats för. Under många år fungerat bra men problemen återkommer då hon är ute på en längre resa i Asien. Hon avbryter resan och åker hem. Tvingas bo hos sina föräldrar då hon hyrt ut sin lägenhet. Hennes hetsätning har tilltagit och det finns också ett självskadebeteende. Hon mår allt sämre och inser att hon måste göra något åt sitt liv. Söker hjälp på den psykiatriska mottagningen och vi får följa Jenny under det första bedömningssamtalet då hon träffar en läkare.

Fall 9

I den här filmen har det gått ett år sedan Jenny sökte hjälp första gången. Hon har haft regelbunden kontakt med en ätstörningsenhet. I filmen träffar hon samma läkare som i film 1 för ett uppföljande samtal.

Kostnader

  • Respektive videofilm kostar 100 kr/vecka att hyra.
  • Kostnaden för att köpa videofilmerna är 1 000 kr/st exklusive moms.
  • DVD-film (med fall 1-5) kostar 500 kr/veckan att hyra och 5 000 kr exklusive moms att köpa.
  • DVD-film (med fall 6-7) kostar 200 kr/veckan att hyra och 2 000 kr exklusive moms att köpa.

Kontakt

Erika SundqvistAssistent

Telefon: 0225-49 45 40
E-post: erika.sundqvist@regiondalarna.se

Dela:

Hade du nytta av informationen?