Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

 

Smittspårningsutbildning

Nyhet – 07 maj 2019, kl. 16:17

Har du eller din verksamhet rutiner för vad som gäller vid provtagning och behandling av sexuellt överförbara infektioner? Vad behöver jag veta om smittspårning? Vem har ansvaret när provet är positivt?

Den 2:a oktober kan du får svar på dessa frågor genom att anmäla dig till utbildning i smittspårning av sexuellt överförda infektioner. Målgruppen för utbildningen är chefer och personal inom primärvård och ungdomsmottagning eller övriga som i sitt arbete kommer i kontakt med patienter med STI. Utbildningen ges endast vartannat år så passa på att anmäla dig redan idag. Under dagen kommer vi bland annat att gå igenom:

 

  • Regelverk och rutiner vid smittspårning
  • Medicinsk kunskap om klamydia, gonorré, syfilis, hiv, hepatit B, mycoplasma genitalium
  • Laboratoriediagnostik
  • Smittskyddslagen
  • Vem får smittspåra
  • Smittriskrer vid behandlad hiv

Fullständigt program kommer att publiceras här inom kort. Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på för- och eftermiddagsfika. Vi kommer även att dela ut ett antal exemplar av Socialstyrelsens handbok ”Smittspårning vid sexuellt överförbara infektioner” till de som inte har den sedan tidigare.

 

Utbildningen är platsförlag till Falu lasaretts föreläsningssal vid biblioteket, onsdagen den 2/10, kl 09:30-16:00.

 

På grund av  de många diskussioner som brukar uppstå, ser vi helst att man närvarar på plats men möjlighet att delta via länk kommer att erbjudas. Klicka här för att anmäla dig.

 

Varmt välkommen med din anmälan!

 

 

 

Tillbaka

Dela: