Vad bryr du dig om? Rösta i regionvalet 11 september 2022

Samtidigt som du röstar till riksdag och kommunfullmäktige har du möjlighet att rösta till regionfullmäktige. Det är ett tillfälle att påverka många frågor som rör dig och din vardag.

val22_symbol_rgb.png

I regionfullmäktige samlas politiker för att ta beslut i olika frågor och ämnen. Det handlar framförallt om hälso- och sjukvård, tandvård och kollektivtrafik. Men även om hjälpmedel, kultur, folkhögskolor, folkbildning, forskning, folkhälsa, infrastruktur, miljö samt utveckling av näringsliv och arbetsmarknad.

Regionfullmäktige fastställer Region Dalarnas inriktning och beslutar om budget. De flesta som bor i Dalarna betalar skatt som används av Region Dalarna. Hur du röstar i regionvalet påverkar alltså hur dina skattepengar används.

Rösta för det du bryr dig om

För att visa youtube-klipp måste funktionella kakor accepteras

Ändra inställningar för kakor

Så röstar du

Du röstar till regionfullmäktige samtidigt som valet till riksdag och kommunfullmäktige. Du röstar på det parti och de politiker som du tycker ska besluta om hur Region Dalarnas arbete ska bedrivas i fyra år framöver. Du kan rösta genom att gå till din vallokal på valdagen men du kan även brevrösta, förtidsrösta och rösta från utlandet.

Hade du nytta av informationen?