75-79-åringarna kommer att få individuell kallelse för vaccination

Pressmeddelande – 10 mars 2021

För få bokningsbara vaccinationstider fanns när gruppen 75-79-åringar själva skulle boka in sig via 1177:s e-tjänster för vaccinering mot covid-19:
– För att underlätta för gruppen kommer vårdcentralerna nu att kalla personerna igen via post eller telefonsamtal. Var och en får då en bestämd tid, säger Ulf Berg, (M) regionstyrelsens ordförande.

I veckan fick gruppen 75-79 år information hem via post med besked om att det var dags för dem att boka tid för vaccination.

Igår öppnade också vaccinationsbokningen på 1177:s e-tjänster för den aktuella gruppen. Många ville boka men antalet tillgängliga vaccinationstider var för få. Det ledde bland annat till att telefonsupporten blev totalt överbelastad när cirka 18 000 samtal strömmade in.

– Vi förstår verkligen irritationen som detta väcker och ber om ursäkt för det inträffade, säger Ulf Berg.

Bakgrunden till det inträffade är bland annat osäkerheten som råder kring vaccinleveranserna. Bekräftelse på om vaccin levereras eller inte kommer först en vecka före leverans. Vårdcentralerna som har ansvar för att genomföra vaccinationerna har därför varit återhållsamma med att lägga ut bokningsbara vaccinationstider.

På grund av det inträffade kommer gruppen 75-79 år inom ett par veckor få en individuell kallelse från vårdcentralerna med bestämd tid och plats. Bokning av tid via 1177 e-tjänster är ej längre möjlig för gruppen. Telefonsupporten kommer också att förstärkas för att skapa bättre tillgänglighet.

De som redan har fått en tid genom egen webbokning får behålla tiden.

Region Dalarna kommer att informera övriga grupper vad som gäller för just dem när det är aktuellt.

  • Ulf Berg regionstyrelsens ordförande (M), Region Dalarna
    070-250 43 40
    ulf.berg@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: