Alla 70-plussare i Dalarna får ”Hälsoalmanackan 2020”

Pressmeddelande – 2 december 2019

Runt 36 000 människor i Dalarna födda 1949 och tidigare får i dagarna ”Hälsoalmanackan 2020” i sina brevlådor. ”Hälsoalmanackan är en del i vårt uppdrag att informera invånare om vart man söker vård, men också om hur man kan ta hand om sin egen hälsa”, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Region Dalarna.

Almanackan innehåller information om vård och hälsa och är framtagen av Region Dalarnas Kommunikationsenhet i samråd med personal i hälso- och sjukvården. Ett antal almanackor kommer även att skickas ut till länets vårdcentraler och tandvårdskliniker.

–Vi hoppas att målgruppen ska ha nytta och glädje av almanackan, säger Sofia Jarl.

Första gången ”Hälsoalmanackan” skickas ut

Region Dalarna ska erbjuda sjukvård till länets invånare och informera om vart man vänder sig när man behöver vård. I uppdraget ingår även att arbeta hälsofrämjande och ”Hälsoalmanackan 2020”, som är den första almanackan från Region Dalarna, är framtagen som en del i att ersätta hushållstidningen Inblick som tidigare skickades ut till hushåll i Dalarna.

–Då många i den äldre målgruppen inte använder internet och sociala medier dagligen behöver vi kommunicera i andra kanaler för att nå ut till dem med information om hälsa och sjukvård, säger Erik Bäckvall, kommunikationschef, Region Dalarna.

• Erik Bäckvall kommunikationschef, Region Dalarna
    023-49 00 00 (växel)