Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

​Anders Björkman ska stärka utvecklingen av Dalarnas näringsliv

Pressmeddelande – 5 april 2019

Region Dalarna får en ny näringslivsutvecklingschef. Den 15 april kliver Anders Björkman på uppdraget: 
– Det ska bli jätteintressant att jobba med näringslivsutveckling i Dalarna. Jag ser med spänning fram emot vad jag kan vara med och bidra till, säger han.

Morabon Anders Björkman kommer närmast från redovisnings- och rådgivningsföretaget LRF Konsult, där han arbetat både som chef och rådgivare. Han har en gedigen yrkesbakgrund inom industri, ekonomi och offentlig verksamhet. Han har bland annat varit vd för näringslivsorganisationen Näringslivet Falun Borlänge, numera Dalarnas Business, och chef på bemanningsföretaget Proffice, numera Randstad.
– Med respekt för att jag inte har hunnit sätta mig in i allt som redan görs, så är Dalarna en skogs- och industriregion med en betydande besöksnäring. Det är värden att ta vara på. Vi är en liten region som behöver samarbeta med andra regioner och med andra länder, för att utveckla vårt näringsliv, säger han.
Anders Björkman har ett VM-guld i skidorientering från 1990 och idrott och friluftsliv är hans stora fritidsintressen.
– Jag är sambo med Karin. Vi har inga gemensamma barn men vi har båda vuxna utflugna barn som betyder mycket för oss, säger han.
I och med rekryteringen av en ny näringslivsutvecklingschef tar Region Dalarna ytterligare ett steg i organisationsbygget för att stärka Dalarnas näringslivsutveckling.
– Jag ser fram emot att Anders blir en del i vårt arbete för Dalarnas utveckling. Han har lång erfarenhet och bred kunskap om näringslivsfrågor och är dessutom en erfaren ledare, säger Elsmari Julin, chef för Regionala utvecklingsförvaltning.

 • Elsmari Julin chef för Regionala utvecklingsförvaltningen
  070-523 72 57
  elsmari.julin@regiondalarna.se
 • Anders Björkman näringslivsutvecklingschef, Region Dalarna
  070-509 22 00
 • Presstjänst Presstjänst
  010-249 90 20
  kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: