Anders Hult blir Region Dalarnas nya IT-direktör

Pressmeddelande – 5 december 2019

Anders Hult har utsetts till ny IT-direktör i Region Dalarna. Han tidigare haft ett flertal positioner hos Ericsson och har de senaste åren varit chef för IT-tjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset. Anders Hult tillträder tjänsten i mars 2020.

– Anders Hult har lång och bred erfarenhet från IT-området vilket kommer att vara till stor gagn för vår organisation och vi är glada över att ha rekryterat Anders Hult till tjänsten som IT-direktör, säger ordförande i personalutskottet Crister Carlsson (M). 

Anders Hult har tillbringat merparten av sin karriär hos Ericsson där han har haft ett flertal olika positioner, däribland chefsuppdrag och projektledning, både i Sverige och utomlands.

För närvarande arbetar Anders Hult som chef för IT-tjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset där han ansvarar för bland annat IT-nätverk och patientlarmlösningar. Anders är född i Avesta och har en stuga utanför sin hembygd där han gärna tillbringar ledig tid med sin familj. Han kommer till en början att veckopendla från sitt hem i Nacka.

– Jag har mina rötter i Avesta och har släkt och vänner där, så det känns roligt att återvända hem till Dalarna och att få möjlighet att tillträda en väldigt spännande tjänst inom Region Dalarna. Jag ser fram emot att lära känna alla nya kollegor och förstå vilka mål vi inom IT-organisationen bör sätta på både kort och lång sikt.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: