​Besöksförbud på vårdavdelningar på Dalarnas sjukhus

Nyhet – 11 mars 2020

Region Dalarna inför besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på länets sjukhus. Detta med anledning av att Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning i Sverige till mycket hög.

Under eftermiddagen onsdag den 11 mars har Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande, utifrån Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer fattat beslut om att införa besöksförbud på Region Dalarnas vårdavdelningar. Det vill säga avdelningar som har inneliggande patienter.

Beslutet gäller tills vidare. Undantag kan göras för närstående till kritiskt sjuka patienter om besökare inte har luftvägssymtom. I sådana fall ska man rådgöra med respektive avdelning.

Du som har fått en bokad tid inom vården berörs inte av besöksförbudet.

– Har man närstående eller familjemedlemmar som är inlagda för vård innebär det här att man inte kan besöka dem i nuläget, detta av hänsyn både till våra patienter och våra medarbetare. Vi måste skydda våra patienter och vidta alla åtgärder vi kan för att förhindra att vi får in smittan i vår verksamhet, säger Lotta Olmarker Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Dalarna.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se