Boka vaccinationstid NU!

Pressmeddelande – 25 augusti 2021

Fler behöver vaccinera sig mot covid-19: ”Smittspridningen ökar igen. En hög vaccinationstäckning är helt avgörande för att minska smittspridning av covid-19,” säger Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare.

Folkhälsomyndighetens senaste scenarier pekar på ökad smittspridning av covid-19 under hösten. Orsakerna är högre smittsamhet hos deltavarianten och att kontakten mellan människor nu ökar.

Den lägsta noteringen i Dalarna i sommar gjordes i mitten av juli då 13 personer insjuknade i covid-19 (vecka 29). Förra veckan insjuknade 119 personer i länet. Förnärvarande vårdas åtta patienter för covid-19 på Falu lasarett.

– De flesta som nu behöver vård är ovaccinerade och så ser det ut i resten av landet också, säger Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare.

Över 90 procent av den äldre befolkningen i Dalarna är vaccinerade mot covid-19 med två doser (60-plus). Men fler yngre personer behöver vaccinera sig för att få upp vaccinationstäckningen i länet:

– Vänta inte med att boka in din tid, utan gör det nu! Jag vill också passa på att uppmana de som redan haft covid-19 att boka tid för vaccinering för att få ett ännu bättre skydd, säger Helena Ernlund.

Så gör du
Om du är 16 år eller äldre och inte har bokat tid än är det hög tid att säkerställa att även du får ett skydd mot covid-19. Din vaccination minskar risken både för dig och för andra att bli allvarligt sjuka. Vaccineringen är gratis.

Besök 1177.se/dalarna för information om hur du bokar tid.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka