​Chefen för kollektivtrafikförvaltningen lämnar Region Dalarna

Pressmeddelande – 5 februari 2020

Förvaltningschef Bengt Benjaminsson har kommit överens med regiondirektör Karin Stikå Mjöberg om att lämna uppdraget som chef för kollektivtrafikförvaltningen inom Region Dalarna, samt vd-uppdraget i AB Dalatrafik: "Det finns inte förutsättningar för mig att fortsätta i mitt uppdrag som chef för Dalatrafik. Jag väljer därmed att lämna mitt uppdrag med omedelbar verkan," säger Bengt Benjaminsson.

Förutom att avsäga sig sitt förordnande som chef lämnar också Bengt Benjaminsson sin grundanställning i Region Dalarna. Därför har en överenskommelse träffats om ett avgångsvederlag om tolv månadslöner.

– Vi har nått ömsesidig överenskommelse om ett avslut. Jag har förståelse för att Bengt Benjaminsson väljer att lämna vår organisation, säger Karin Stikå Mjöberg.

Parterna har kommit överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om uppgörelsen.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se