Covid-19-siffror från Region Dalarna: 13 januari 2021

Pressmeddelande – 13 januari 2021

Region Dalarna publicerar varje vardag aktuella siffror gällande covid-19 på regiondalarna.se. Varje onsdag redovisas geografisk fördelning av antal avlidna med konstaterad covid-19 i länets kommuner.

Läget i Region Dalarna den 13 januari:

Alla uppgifter nedan hämtas från Region Dalarnas journalsystem och avser konstaterade fall av covid-19 via provsvar eller diagnos. Efterregistrering av uppgifter kan förekomma.

• Totalt antal konstaterade fall: 12 171
  • Aktuellt antal inskrivna patienter inom slutenvården (exklusive intensivvårdsavdelning): 46
  • Aktuellt antal patienter på intensivvårdsavdelning: 6
  • Totalt antal patienter som avlidit inom Region Dalarnas slutenvård: 154*
  • Totalt antal patienter som varit inneliggande men blivit utskrivna: 801

* Innefattar inte personer som avlidit i hemmet eller boenden.

Intervjutider för media med Dalarnas smittskydd

Mediebevakningen med anledning av covid-19 är mycket omfattande. För att skapa en hållbar arbetssituation och få möjlighet att hantera alla de intervjuförfrågningar som kommer in dagligen erbjuder Region Dalarna fasta intervjutider med Dalarnas smittskydd. Vi hoppas på visad förståelse från media.

Idag onsdag 13 januari klockan 11:15-12:00 finns intervjumöjlighet med:

• Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare: 073-065 54 10

Geografisk fördelning av antal avlidna med konstaterad covid-19 i länet

Det totala antalet avlidna med konstaterad covid-19 i länet fram till 2021-01-07:

73 i Borlänge kommun

47 i Falun kommun

34 i Ludvika kommun

17 i Leksand kommun

11 i Säter kommun

11 i Gagnef kommun

9 i Smedjebacken kommun

17 i Avesta kommun

7 i Hedemora kommun

8 i Vansbro kommun

9 i Orsa kommun

5 i Rättvik kommun

2 i Malung-Sälen kommun

3 i Mora

2 i Älvdalen

2 övriga

Folkhälsomyndigheten och Region Dalarna räknar antal avlidna med konstaterad covid-19 på samma sätt, men en viss skillnad gällande antalet kan förekomma beroende på tidpunkt när uppgifter plockas ut. Folkhälsomyndigheten rapporterar uppgifter gällande antalet avlidna oftare än Region Dalarna.

Geografisk fördelning av konstaterade fall av covid-19 i länet

Gällande antal bekräftade fall av covid-19 i länets kommuner kan Smittskydd Dalarna inte samköra sitt register med folkbokföringen. Det kan Folkhälsomyndigheten, vilket gör att de får en mer korrekt bild. Region Dalarna hänvisar därför från och med vecka 37 till Folkhälsomyndighetens statistik:

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se