Covid-19-siffror från Region Dalarna: 7 januari 2022

Pressmeddelande – 7 januari 2022

Region Dalarna publicerar tre gånger i veckan aktuella siffror gällande covid-19 på regiondalarna.se – måndag, onsdag och fredag. Varje onsdag redovisas också geografisk fördelning av antal avlidna med konstaterad covid-19 i länets kommuner. 

OBS! Vaccinationsläget i Region Dalarna för vecka 52 2021, som skulle ha publicerats idag 7 januari 2022, kan inte publiceras på grund av att vi i nuläget inte har nya siffror att redovisa. Aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19 kommer redovisas så snart Folkhälsomyndigheten uppdaterar sin veckostatistik. För senaste siffror läs Vaccinationsläget i Region Dalarna: 3 januari 2022 | Region Dalarna (mynewsdesk.com)

Läget i Region Dalarna den 7 januari:

Alla uppgifter nedan hämtas från Region Dalarnas journalsystem och avser konstaterade fall av covid-19 via provsvar eller diagnos. Efterregistrering av uppgifter kan förekomma.

  • Totalt antal konstaterade fall: 35 549
  • Aktuellt antal inskrivna patienter inom slutenvården (exklusive intensivvårdsavdelning): 22
  • Aktuellt antal patienter på intensivvårdsavdelning Falun: 2
  • Aktuellt antal patienter på intensivvårdsavdelning Mora: 0
  • Totalt antal patienter som avlidit inom Region Dalarnas slutenvård: 227*
  • Totalt antal patienter som varit inneliggande men blivit utskrivna: 1 698

* Innefattar inte personer som avlidit i hemmet eller boenden.

Intervjutider för media med Dalarnas smittskydd

Mediebevakningen med anledning av covid-19 är mycket omfattande. För att skapa en hållbar arbetssituation och få möjlighet att hantera alla de intervjuförfrågningar som kommer in dagligen erbjuder Region Dalarna fasta intervjutider med Dalarnas smittskydd. Mediatider för vecka 2 kommer i början på nästa vecka.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka