Dags för drop-in-vaccination för dos 1 i Dalarna

Nyhet – 19 juli 2021

Bland unga vuxna och i vissa områden i Dalarna är vaccinationstäckningen lägre. Från och med på tisdag finns nu möjlighet för drop-in-vaccination av dos 1 och regionen kommer också genomföra en riktad informationsinsats i vissa områden för att få fler att vaccinera sig mot covid-19.

Över hälften av Dalarnas befolkning är fullvaccinerade och hela 76 procent har fått dos ett. I gruppen 18-29 år har dock bokningstrycket nu minskat och nästan hälften är inte vaccinerade än.*

Enligt ny framtagen statistik finns också områden i Falun, Borlänge, Ludvika, Mora och Avesta som har lägre vaccinationstäckning för befolkningen under 65 år än i länet generellt.

– Äldre är överlag väl vaccinerade i hela Dalarna, men vi vill så klart att så många som möjligt ska erbjuds möjlighet att vaccinera sig, säger Olof Ehrs, vaccinationssamordnare.

Region Dalarna kommer därför inom kort att genomföra en riktad informationsinsats i berörda områden för möjligheten att drop-in-vaccinera sig.

Doktor.se, som vaccinerar på uppdrag av Region Dalarna, kommer att erbjuda drop-in av dos 1 med start den 20 juli till och med den 30 juli mellan 09:00-18:00 i:

  • Mora (Mora Parken)
  • Falun (Kulturhuset 14tio)
  • Borlänge (Gallaxen)
  • Ludvika (Sporthallen i Ludvika)
  • Avesta (Avesta Parken)

*Andel vaccinerade och bokade är cirka 53 procent för gruppen 18-29 år.

Här finns mer information om vaccinering mot covid-19

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka