Dalarna satsar på klimatkunskap – hybridföreläsning om kostens betydelse för hälsa och hållbarhet

Pressmeddelande – 3 mars 2022

Den 10 mars välkomnar Centrum för Klinisk Forskning, Region Dalarna och Folkuniversitetet Dalarna till en föreläsning om aktuell vetenskap kring kost, hälsa och klimat.
– Det här är en unik möjlighet att ta del av viktig forskning direkt från sakkunniga, säger Sofia Möller Skog, forskningssekreterare på CFK och arrangör.

År 2020 tog klimatgruppen på Centrum för Klinisk Forskning (CFK) emot Region Dalarnas miljöpris för en föreläsningsserie som blev en publikmässig succé. Nu är CFK tillbaka, och i samarbete med Folkuniversitet Dalarna arrangeras den 10 mars föreläsningen Är klimatsmart mat hälsosam? Om kostens betydelse för hälsa och klimat.
– Syftet med föreläsningen är att öka kunskapen och förståelsen för klimatet, folkhälsan och samhället. Till följd av de lättade restriktionerna kan vi äntligen fortsätta kunskapsspridningen och dialogen kring beteendeförändringar för minskad klimatpåverkan, säger Terese Nilsson, en av arrangörerna.

Föreläsarna Anna Stubbendorff och Stella Cizinsky kommer under föreläsningen att berätta mer om EAT Lancet-dieten, resultaten av en stor svensk koststudie samt om hur kardiologkliniken i Örebro övergick till vegetarisk kost som norm för patienter och personal.

Föreläsningen kommer ske i hybridformat och kan följas både på plats (möjlighet till föranmälan finns) och via zoom. Mer information finns nedan.

INFORMATION

Föreläsning: Är klimatsmart mat hälsosam? Om kostens betydelse för hälsa och klimat.
Datum: 10 mars klockan 18.00-20.00
Lokal: Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Falun. Föreläsningen direktsänds även via Zoom, se nedan
Deltagande är kostnadsfritt.

  Föreläsare:

  • Anna Stubbendorff, dietist och doktorand vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet
  • Stella Cizinsky, överläkare, kardiolog samt verksamhetschef vid Universitetssjukhuset Örebro

  Länk till zoom-möte samt mer information kan hittas här:
  Föreläsning: Är klimatsmart mat hälsosam? - Region Dalarna

  Länk till föranmälan: säkra din plats!

  Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
  Tillbaka