Dalastrategin 2030 – dags för digital kickoff!

Pressmeddelande – 20 september 2021

Tisdagen den 21 september anordnar Region Dalarna en digital kickoff för Dalastrategin 2030. Under dagen kommer den nya regionala utvecklingsstrategin att presenteras i dialog med flera inblandade aktörer.

I juni 2021 antogs den nya regionala utvecklingsstrategin Dalastrategin 2030 – Tillsammans för ett hållbart Dalarna. Dalastrategin pekar ut riktningen och beskriver insatser för att bidra till det övergripande målet om ett klimatsmart, konkurrenskraftigt och sammanhållet Dalarna. (Läs mer om Dalastrategin 2030 här: Dalastrategin - Region Dalarna)

Under tisdagen den 21 september anordnas en kickoff med Dalastrategin 2030 i fokus.

– Dalarna står inför stora samhällsutmaningar, utmaningar som behöver mötas med en kraftsamling här och nu. Dalastrategin ska vara stöd och språngbräda i det arbetet, säger Birgitta Sacrédeus (KD), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Sacrédeus kommer under träffen att medverka i ett samtal med Abbe Ronsten (S) och Ulrika Liljeberg (C). Övriga punkter i programmet kan hittas här:

Inbjudan kickoff - Region Dalarna

Region Dalarna står värd för mötet. Moderator är Ann-Louise Röneståhl-Ek.

Representanter för media är välkomna att delta. Det digitala besöket pågår mellan 13.15–16.00. För anmälan kontakta Helena Hanno Enochsson, enhetschef för strategi och finansiering på regional utvecklingsförvaltning.

  • Helena Hanno Enochsson Enhetschef strategi och finansiering
    023-77 70 69
    helena.enochsson@regiondalarna.se
  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka