Dela din idé för ett än mer hållbart Dalarna med oss

Pressmeddelande – 5 november 2021

Genom Social Business Board får Dalarnas medborgare nu möjligheten att utveckla idéer och kreativa lösningar för ett hållbart Dalarna med stöd av professionella rådgivare.

Den 1 december bjuder Coompanion Dalarna och Region Dalarna in till ett första Social Business Board i Dalarna. Här får de invånare som bär på en samhällsnyttig idé möjligheten att utforska och utveckla sin vision tillsammans med professionella rådgivare. Rådgivarna i panelen, vars roll är att bidra med kunskap, nätverk och vägar till finansiering, kommer från Almi Företagspartner, Dalarna Science Park, Mora Kommun, Nyföretagarcentrum, Sparbanksstiftelsen och Ung Företagsamhet Dalarna.

– Vi ser att intresset för samhällsentreprenörskap ökar markant vilket bådar gott för framtiden. Nu hoppas vi att detta kan leda till fler sociala företag och fler samhällsnyttiga verksamheter i Dalarna, betonar Anna-Clara Eriksson, processledare Coompanion Dalarna och ansvarig för Social Business Board Dalarna.

Ungas drivkraft en viktig del i hållbarhetsarbetet

En viktig del i Dalarnas Social Business Board är att fånga in idéer från flera olika perspektiv. Därför är det viktigt att även regionens unga känner sig inkluderade.

– Vi ser att många ungdomar går och bär på samhällsnyttiga idéer och har drivkraften som krävs för att vara med och lösa samhällsutmaningar. Nu hoppas vi att många ungdomar tar chansen och söker, det kan bli början på något stort, säger Minna Smångs, projektledare Ung Företagsamhet Dalarna.

Socialt företagande och samhällsentreprenörer behövs i Dalarna

Samhällsutmaningarna som Dalarna står inför handlar om miljö, kompetensförsörjning, ökad psykisk ohälsa, integration och inkludering. Genom sociala företag – där det primära målet är att skapa nytta för individer och samhälle – skapas goda förutsättningar för att möta dessa utmaningar. Här ser Mikael Källman, strateg för entreprenörskap och socialt företagande på Region Dalarna, Social Business Board som ett spännande tillfälle för att locka personer med samhällsnyttiga idéer.

– Behovet av fler framgångsrika samhällsentreprenörer och sociala företag växer i Dalarna för var dag som går. Så har du en idé som bidrar till att lösa en eller flera samhällsutmaningar - tveka inte att söka till Social Business Board, uppmanar Mikael Källman.

Sista ansökningsdag för Social Business Board i Dalarna är söndagen den 21 november. Antalet platser är begränsat. Läs mer och ansök på Coompanions webb - https://coompanion.se/dalarna/social-business-board-dalarna/

Om Coompanion Dalarna
På uppdrag av Region Dalarna driver Coompanion Dalarna en regional hub för hållbar affärsutveckling för sociala företag och social innovation. De främjar entreprenörskap som värnar om social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka